Διανύοντας τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου μπήκαμε ξανά στα σπίτι μας καθώς ανακοινώθηκε το δεύτερο lockdown.

Την πρώτη φορά μαγειρέψαμε πάρα πολύ, το banana bread και το dalgonacoffee είχαν την τιμητική τους, διαβάσαμε βιβλία, τακτοποιήσαμε ντουλάπες, γνωρίσαμε τα θετικά και τα αρνητικά της τηλεργασίας, είδαμε online θεατρικές παραστάσεις, ξεκινήσαμε το τρέξιμο και γενικά βρεθήκαμε με μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα.

Φαντάζομαι στο δεύτερο lockdown γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα, αλλά δεν ξέρω το κάτα πόσο ψυχολογικά είμαστε έτοιμοι. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι άλλο θέμα και δεν ωφελεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να γκρινιάζουμε περισσότερο. Σημασία έχει το τώρα. Και τώρα τι θα κάνουμε πάλι κλεισμένοι μέσα στο σπίτι; Γιατί έχω την εντύπωση πως στο δεύτερο lockdown η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική ίσως να μην έχουν την ίδια ζήτηση.

Πάρε μπλοκ ζωγραφικής και βγάλε τον καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου

Πριν αρκετά χρόνια οι εκδόσεις Ψυχογιός μου είχαν στείλει βιβλία ζωγραφικής με διάφορα θέματα. Κατά καιρούς ζωγράφιζα και μάλιστα ήταν μεγάλο αντιαγχολυτικό. Όταν έγινα μαμά το σταμάτησα γιατί δεν είχα τόσο προσωπικό χρόνο. Και μπορεί η δεύτερη καραντίνα να μετράει μόνο λίγες ημέρες εγώ όμως περνάω το χρόνο μου ζωγραφίζοντας. Με ηρεμεί, γίνομαι δημιουργική και μάλιστα σκέφτηκα αυτά που θα φτιάξω να πάρω καδράκια και να τα βάλω στον τοίχο του υπνοδωματίου.

Περιποιήσου την επιδερμίδα σου

Στο πρώτο lockdown αφιέρωσα περισσότερο χρόνο σ΄άλλα πράγματα και όχι τόσο στην επιδερμίδα μου. Το μόνο που έκανα ήταν η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς: να εφαρμόζω την πρωινή και τη νυχτερινή μου κρέμα και αραιά να βάζω λοσιόν. Γιατί όσους μήνες μείναμε σπίτι βάφτηκα ελάχιστα. Αυτή τη φορά είναι διαφορετικά κι έχω την ανάγκη να περιποιηθώ περισσότερο την επιδερμίδα μου. Εκτός από την πρωινή και βραδινή ρουτίνα ομορφιάς κάνω peeling, μάσκες ομορφιάς. Επίσης, φοράω BB Cream, λίγο ρουζ, μάσκαρα και lip gloss- γιατί απλά νιώθω καλύτερα. Καθιέρωσα και εβδομαδιαίο spa στο σπίτι.

Παρακολούθησε δωρεάν μαθήματα αυτοβελτίωσης

Την άνοιξη, στη πρώτη καραντίνα, παρακολούθησα ένα πολύ ωραίο online 10ημερο σεμινάριο για το πώς να εξελίξεις την επιχείρηση σου.Έπειτα παρακολούθησα κι άλλα online μαθήματα/συνεδρίες με τη μόνη δέσμευση το χρόνο μου. Πολλοί αξιόλογοι life coaches κάνουν live στο instagram και πραγματικά έχω παρακολουθήσει πολλά και ήταν ενδιαφέροντα. Το συνεχίζω και αυτή τη περίοδο κι ομολογώ πως με κρατάνε αισιόδοξη και να παραμένω συγκεντρωμένη στους στόχους μου.

Διατήρησε επαφή με τη φύση

Η σωματική άσκηση, έστω για μισή ώρα, κάνει πολύ καλό. Η μετακίνηση 6 μπήκε ξανά στη ζωή μας και δεν χρειάζεται νακάνουμε κατάχρηση. Παρά μόνο να τη χρησιμοποιείς για την ψυχική σου υγεία. Αν ζεις στην επαρχία εντάξει είσαι πολύ τυχερός. Εμείς που ζούμε στη πόλη χρειαζόμαστε να περπατάμε δίπλα στη θάλασσα ή το βουνό. Εγώ, πάλι σε αντίθεση με τη πρώτη καραντίνα, φροντίζω να περπατάω μισή ώρα την ημέρα -μια επιλέγω το κοντινό πάρκο, μια πηγαίνω στη θάλασσα.

Στόλισε γιορτινά το σπίτι

Τα τελευταία χρόνιαπολλές οικογένειες στολίζουν από το Νοέμβριο το σπίτι. Φέτος, η διαφορά είναι πώς θα το στολίσεις χωρίς το άγχος του να τα κάνεις όλα μαζί και να το απολαύσεις. Διακόσμησε όλο το σπίτι -δεν είναι υπερβολή θα σου φτιάξει τη διάθεση. Κάνε γιορτινή όλη τη διαδικασία: βάλε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γίνε παιδί. Γιατί όχι μετά τον στολισμό τις επόμενες ημέρες να φτιάξεις μελομακάρονα, κουραμπιέδες και να μυρίσει γιορτινά το σπίτι.

Διάβασε βιβλία

Η καλύτερη και πολύτιμη παρέα μου είναι τα βιβλία. Είναι ο χρόνος που αφήνομαι και ταξιδεύω με τις ιστορίες χάρτινων ηρώων. Άλλωτε επιλέγω βιβλία αυτοβελτίωσης, άλλωτε πάλι μυθιστορήματα -ανάλογα τι φάση που βρίσκομαι. Πάντως δεν θυμάμαι ποτέ να μην μου κρατάει παρέα ένα βιβλίο.

Ο καθένας μας έχει διαφορετικές ανάγκες και είναι φυσιολογικό. Όπως όλα τα άρθρα έτσι κι αυτό είναι βιωματικό και σου γράφω ιδέες με όσα κάνω κι εγώ για να είναι πιο εύκολη και χαρούμενη η καραντίνα μου. Θα σου πρότεινα πάντως να ασχοληθείς με δραστηριότητες μέσα στο σπίτι, να δοκιμάσεθις νέα πράγματα και γιατί όχι να παρακολουθήσεις σεμινάρια τα οποία θα σου χρειαστούν στην εργασία σου. Δες την καραντίνα σαν μια κατάσταση, η οποία θα σε βοηθήσει να κάνεις βήματα παραπέρα- κάνε ξανά την αυτοκριτική σου και προχώρησε ακούγοντας τις πραγματικές σου επιθυμίες.