Αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που επιθυμούν να γυμνάζονται καθημερινά θα σου πω πως υπάρχουν έξυπνα tips για να γίνει η άθληση μέρος της καθημερνότητας σου.

Αγαπούσα πάντα τη γυμναστική από τη παιδική μου ηλικία και κάθε χρόνο δοκίμαζα κι διαφορετικά αθλήματα, ενώ όσο μεγάλωνα διαπίστωνα τι μου ταιριάζει περισσότερο. Φυσικά πέρασα τη φάση να μην θέλω να γυμναστώ βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες μέχρι που συνειδητοποίησα πως όσο κούρασμενη και να είμαι η γυμναστική μου φτιάχνει πάντα τη διάθεση και νιώθω καλύτερα.

Θα μοιραστώ μαζί σου τα δικά μου tips, τα οποία με βοήθησαν να ξαναβάλω τη γυμναστική στη ζωή μου.

-Διάλεξα τον τρόπο που θέλω να γυμνάζομαι

Αφού δοκίμασα το τρέξιμο μέσα στα στάδια, έκανα μόνο pilates κατέληξα πως με περιορίζουν και θέλω να έχω παραπάνω επιλογές. Γράφτηκα στο κοντινό μου γυμναστήριο για να κάνω ομαδικά προγράμματα. Έτσι, κάθε μέρα επιλέγω το μάθημα που μου αρέσει: zumba, total body και pilates. Έχω καταλήξει σε αυτά και είναι ο δικός μου τρόπος για να γυμνάζομαι ευχάριστα και να αποφορτίζομαι. Σημαντικό ρόλο παίζει ότι το γυμναστήριο είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου -μόλις 7 λεπτά με τα πόδια. Προτίμησε κι εσύ να είναι κοντά στο σπίτι ή στο γραφείο σου όπου σε βολεύει για να πηγαίνεις χωρίς να χρειαστεί να κάνεις πολλά δρομολόγια.

-Γυμνάζομαι κάθε μέρα έστω 40 λεπτά

Συνήθως οι συμβουλές που δίνουν στους αρχάριους είναι να βάζουν στόχο να γυμνάζονται 2-3 φορές τη βδομάδα. Για να «χτίσεις» μια νέα συνήθεια είναι προτιμότερο να γίνει η ρουτίνα σου και να υπάρχει σταθερή ώρα στο πρόγραμμα σου.

-Περπάταω αντί να πηγαίνω παντού με το αυτοκίνητο

Το περπάτημα έχει πολλά οφέλη για την υγεία και είναι σημαντικό να κινούμαστε μέσα στην ημέρα. Κάνε μικρές αλλαγές, όπως το να περπατήσεις κάπου κοντά ως βόλτα ή να πας σε δουλειές με τα πόδια. Για παράδειγμα, τα Σαββατοκύριακα θα κατέβω να περπατήσω στο πεζόδρομο δίπλα στη θάλασσα, τις καθημερινές όπου μπορώ να πάω περπατώντας για να κάνω δουλειές θα το κάνω. Ακόμα και το παιδί μου τον πήγαινα στα Αγγλικά του με τα πόδια- ήταν περίπου 10 λεπτά η απόσταση από το σπίτι.

-Γράφτηκα σε ομάδες πεζοπορίας

Ξεκίνησα ξανά τις πεζοπορίες και είναι ότι καλύτερο έχω κάνει. Κάποια Σαββατοκύριακα επιλέγω να φύγω μονοήμερη με ομάδες που οργανώνουν πεζοπορίες και να απολαύσω τη φύση. Πηγαίνω σε πανέμορφα μέρη, βρίσκομαι μέσα στο βουνό με ανθρώπους που μοιραζόμαστε ίδια ενδιαφέροντα και ταυτόχρονα αποφορτίζομαι από μια απαιτητική βδομάδα. Φέτος, ο στόχος μου είναι να πεζοπορώ δύο φορές το μήνα.

-Στατικό ποδήλατο στα υπαίθρια γυμναστήρια

Ως μαμά στις περισσότερες κούνιες που πηγαίνουμε με τον γιο μου υπάρχουν δίπλα υπαίθρια γυμναστήρια. Κι επειδή περνάμε χρόνο στυη παιδική χαρά βρίσκω κι εγώ χρόνο ώστε να κάνω στατικό ποδήλατο αντί να κάθομαι στο παγκάκι. Έτσι νιώθω πως κι εγώ έχω γυμναστεί κι έχω κάνει κάτι για μένα όσο το παιδί μου παίζει με τους φίλους του.

-Δοκιμάζω αθλητικές δραστηριότητες στις αποδράσεις

Στις εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα έχουν περπάτημα και αθλητικές δραστηριότητες. Εξερευνώ μέρη, δάση, θα νοικιάσω κάποιο ποδήλατο για τη μετακίνηση μου αν το μέρος είναι safe και μόνο. Δεν είναι το πρόγραμμα μου καφέ, ταβέρνα και επιστροφή στο δωμάτιο.