Αφορμή για να γράψω το άρθρο στάθηκε μια πρόσφατη περιπέτεια που είχα με τα δάχτυλα μου. Η πολυτέλεια που λέγεται «ημιμόνιμο» – λέω πολυτέλεια γιατί είναι φανταστικό να κάνεις μανικιούρ να διατηρείται 2 βδομάδες χωρίς να φεύγει το χρώμα δείχνοντας τα χέρια τόσο περιποιημένα -εμένα με οδήγησε στο να αντιδράσει το δέρμα μου και να γεμίσει χαρακιές. Μετά από αυτό σκέφτηκα τελικά κάποιες «ανέσεις» που είναι ναι μεν είναι βολικές, αλλά τελικά μακροπρόθεσμα δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εδώ θα σου κάνω μία λίστα με τις σύγχρονες ανέσεις που δεν έχω στην καθημερινότητα μου και έχω βρει άλλους τρόπους για να μου παρέχω ευκολίες.

Οι σύγχρονες ανέσεις που λείπουν από την καθημερινότητα μου

Δεν έχω φούρνο μικροκυμμάτων

Κάποιος/α μπορεί να αναρωτηθεί πώς ζω χωρίς αυτό το φανταστικό φουρνάκι που ζεσταίνει αμέσως τα φαγητά. Ζω πολύ άνετα και πολύ πιο υγιεινά. Προτιμώ να ζεσταίνω το φαγητό μας σε ένα μικρό κατσαρολάκι κι ας μου πάρει δύο λεπτά παραπάνω γιατί πραγματικά δεν χρειάζεται περισσότερο χρόνο παρά να το ζεστάνω στο φούρνο μικροκυμμάτων που είναι βλαβερό και για την υγεία. Για να ξεπαγώσω έτσι κρέατα ούτε λόγος. Το κάνω πάντα από την προηγούμενη μέρα -ένας σωστός προγραμματισμός πάντα βοηθάει.

Τέλος το ημιμόνιμο μανικιούρ

Μετά από πολλά συνεχόμενα χρόνια που έκανα ημιμόνιο μανικούρ έβαλα τέλος στα χημικά γιατί πολύ απλά αντέδρασε το δέρμα μου. Γέμισα πληγές, στην αρχή νόμιζα πως ήταν από τα πολλά νερά, και αποφάσισα να κάνω απλό μανικιούρ. Έχω πάντα βερνίκι στο σπίτι -μάλιστα υπάρχουν κι αυτά που στεγνώνουν πιο γρήγορα- ενώ με 5 ευρώ μπορείς ανά πάση στιγμή να ζητήσεις μόνο βάψιμο.

«Όχι» στο κατεψυγμένο φαγητό

Δεν έχω μάθει ποτέ να τρώω κατεψυγμένα φαγητά και δεν έχω κανένα λόγο να το δώσω στο παιδί μου. Γεμάτα συστατικά αυτά τα έτοιμα γεύματα που θέλουν μόνο ζέσταμα δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα απολύτως. Ούτε καν έχουν γεύση. Με σωστό προγραμματισμό θα έχεις πάντα φαγητό φρεσκότατο ή μπορείς να φτιάξεις κάτι γρήγορο όπως μια ομελέτα. Όσο για τα λαχανικά καταψύχω πάντα φρέσκα αγορασμένα από τη λαϊκή αγορά και τα διατηρώ μόνο ένα μήνα. Έτσι έχω τα πάντα στην κατάψυξη μου.

Χωρίς χύτρα

Ούτε είχα ποτέ, ούτε θέλω ποτέ να πάρω χύτρα και να έχω το μοσχαράκι έτοιμο σε μόλις μισή ώρα. Είναι υγιεινός τρόπος μαγειρέματος; Καθόλου! Άρα γιατί να βάλω στον οργανισμό μου κάτι που δεν είναι θρεπτικό; Όσο κουρασμένη και να είμαι προτιμώ να μαγειρεύω με τα κανονικά σκέυη. Όταν το πρόγραμμα έχει κάτι μαγειρευτό που θέλει πολύ ώρα βράσιμο ή μαγείρεμα θα το βάλω κανονικά κι ενδιάμεσα μπορεί να δω μια ταινία ή να κάνω κάποιες άλλες δουλειές και το φαγητό μου να ετοιμάζεται με τον σωστό τρόπο μαγειρέματος.

Χωρίς τηλεόραση το παιδικό δωμάτιο

Έχω δει πολλά σπίτια που σεκάθε υπνοδωμάτιο έχει από μία τηλεόραση. Όσο το παιδί μου είναι μικρό δεν έχω σκοπό να του βάλω τηλεόραση στο δωμάτιο του. Υπάρχει στο σαλόνι και μπορούμε να δούμε όλοι μαζί ή να δει τα πρωινά του Σαββατοκύριακου παιδικά. Μέχρι εκεί. Το παιδί χρειάζεται παιχνίδι οπότε προς το παρόν τηλεόραση και τάμπλετ δεν έχει δικά του. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι θέλω να πιστεύω.