Όλοι έχουμε ζήσει έστω ένα χωρισμό, ο οποίος μας πλήγωσε βαθιά. Γυρνώντας το χρόνο πίσω έρχονται στο μυαλό σου στιγμές από εκείνον το δύσκολο χωρισμό που αναρωτιόσουν πως θα βρεις τη δύναμη να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να κάνεις ένα βήμα μπροστά.

Το βήμα το έκανες και βρίσκεσαι στο σήμερα. Αφού επέζησες σημαίνει πως τα κατάφερες πάρα πολύ καλά. Ότι και να σου άφησε αυτός ο χωρισμός, ανήκει στο παρελθόν.

Ίσως βιώνεις τώρα αυτό τον χωρισμό. Σου έχω βρει προτάσεις και ιδέες για να ανανεωθείς και να αφήσεις πίσω σου το… παρελθόν.

Καταρχήν, αν είναι πολύ πρόσφατος ο χωρισμός θα σου πρότεινα να βιώσεις αυτά τα συναισθήματα πένθους που έχεις μέσα σου. Ειδικά, αν ήταν μια μακροχρόνια σχέση. Πριν βιαστείς να φωνάξεις «σε ξεπέρασα» πάρε χρόνο να κλάψεις, να φωνάξεις, να μείνεις με τον εαυτό σου. Μετά ξεκίνησε την εσωτερική και εξωτερική ανανέωση σου.

Κλείσε ραντεβού στο κομμωτήριο

Είναι γνωστό πως οι γυναίκες ξεσπάμε στα μαλλιά. Μην κάνεις καμία μεγάλη αλλαγή, ειδικά αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρη. Κάνε μια μικρή αλλαγή, έστω ένα διαφορετικό χτένισμα για να ανανεωθείς. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για εντυπωσιακές αλλαγές.

Ανανέωσε το χώρο σου

Χρειάζεσαι ένα χώρου που να αποπνέει ηρεμία. Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις αρκετά κεριά στο σαλόνι σου και να τα ανάβεις το βράδυ. Κάνουν την ατμόσφαιρα πιο όμορφη και σίγουρα θα σε ηρεμήσουν ψυχολογικά.

Ξεκίνησε μια δραστηριότητα

Ξόδεψε το χρόνο σου σε κάτι που σου αρέσει και πριν δεν το έκανες. Είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσεις κάποια δραστηριότητα στη φύση -πλέον ακόμα καο μαθήματα γυμναστικής γίνονται σε υπαίθριους χώρους. Θα σε βοηθήσει πολύ να γεμίσεις δημιουργικά το χρόνο σου και φυσικά να έχεις το σώμα σου σε φόρμα.

Διάβασε βιβλία

Όταν είσαι μόνη στο σπίτι αντί να κάθεσαι να σκέφτεσαι το παρελθόν μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο. Το μυαλό σου θα ξεφύγει και θα έχεις περάσει καλύτερα.

Ώρα για beaute

Ήρθε η ώρα να αφιερώσεις όσο χρόνο θέλεις για να περιποιηθείς το σώμα και την επιδερμίδα σου. Κάνε μάσκες ομορφιάς, peeling, απόλαυσε ένα «σπιτικό» σπα. Πλέον ο χρόνος είναι σύμμαχος σου! Μετά θα παρατηρήσεις πως αλλάζει πολύ η ψυχολογία σου.

Μην αποκοπείς από τις παρέες σου

Ο καθένας βιώνει διαφορετικά το χωρισμό. Φυσικά να μείνεις λίγο με τον εαυτό σου, αλλά μην απομακρυνθείς από τις παρέες σου. Κανόνιζε βόλτες είτε για φαγητό, για θερινό σινεμά, βόλτες στη πόλη. Απλά μην μιλάς μόνο για το χωρισμό…