Μετά από 6 μήνες καραντίνας χρειαζόμαστε αθλητικές δραστηριότητες που μπορούμε να τις απολαύσουμε άφοβα κοντά στη φύση.

Τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά και προσωπικά κουράστηκα να κάνω γυμναστική online. Χρειάζομαι να κάνω outdoor δραστηριότητες για τη σωματική και την ψυχική μου υγεία και το καλύτερο μέρος είναι οι προπονήσεις έξω από το σπίτι.

Περπάτημα ή τρέξιμο

Φόρεσε τη φόρμα σου, δέσε τα κορδόνια στα αθλητικά σου, πάρε μαζί νερό και ξεκίνησε περπάτημα ή τρέξιμο, ιδανικά δίπλα στη θάλασσα ή το βουνό. Αν δεν έχεις αυτή τη πολυτέλεια περπάτησε στη γειτονιά σου και σίγουρα θα ανακαλύψεις νέα μέρη. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις, σημασία έχει να πάρεις οξυγόνο -η κίνηση θα σε βοηθήσει- και να το απολαύσεις χωρίς πίεση. Για να μην σου φανεί “βουνό” και τα παρατήσεις.

Yoga στη φύση

Μια νέα μόδα που εύχομαι να μείνει γιατί η yoga έχει πολλά οφέλη και όταν κάνεις δίπλα στη φύση είναι πολύ καλύτερα. Είτε μόνη σου, είτε πάρεις μαζί την κολλητή σου ή γραφτείς σε ομάδες που διοργανώνουν με μικρά group yoga σε διάφορα σημεία της πόλης θα περάσεις καλά. Θα γυμναστείς και θα έχεις καλύτερη ψυχολογία.

Ποδήλατο

Δεν είναι τυχαίο που τη περίοδο της καραντίνας αυξήθηκε η πώληση ποδηλάτων και είναι πολύ ευχάριστο. Ανέβα στο ποδήλατο σου, φόρεσε κράνος και απόλαυσε τις βόλτες σου να αδειάσει το μυαλό σου. Θα αποσυμπιεστείς ύστερα από μια απαιτητική ημέρα, θα σε βοηθήσει αν όλη ημέρα είσαι στο σπίτι και φυσικά θα γυμναστείς.

Rollers

Είναι η νέα τάση στη γυμναστική και μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία των 89-90s. Μια αερόβια άσκηση που και θα σε γυμνάσει και θα περάσεις καλά. Ίσως στην αρχή λίγο δυσκολευτείς, αλλά κάνε μικρά βήματα να μάθεις να ισορροπείς και δεν θα θέλεις να βγάλεις τα rollers.

Τένις

Ένα από τα ωραιότερα αθλήματα που γυμνάζει μοναδικά όλο το σώμα. Το απολαμβάνεις σε ανοιχτούς χώρους, υπάρχει απόσταση και θα νιώσεις ευεξία. Αν ξεκινάς τώρα είναι προτιμότερο να γραφτείς σε κάποιο σύλλογο για να κάνεις τα βασικά μαθήματα.