Το πρώτο κύμα των ταξιδιωτών έχει επιστρέψει στη βάση του: δηλαδή στην καθημερινότητα και την εργασία του. Τι καλύτερο αυτή την «καλοκαιρινή διάθεση» που έχουμε στις διακοπές να την κρατήσουμε στην καθημερινότητα μας μετά την επάνοδο μας στην εργασια.

Στις διακοπές κάνουμε μικρά πράγματα που μας ευχαριστούν πολύ, αλλά τα ξεχνάμε επιστρέφοντας πίσω στη πόλη και μπαίνοντας στην καθημερινότητα. Ναι, τα ξεχνάμε παρόλο που δώσαμε όρκο πως φέτος θα τα τηρήσουμε. Εγώ θα σου πω πως όλα είναι μέσα στο μυαλό μας και όταν κάτι το θέλουμε πάρα πολύ βρίσκουμε τον τρόπο να το κάνουμε πραγματικότητα.

Ξέρω πως στις διακοπές η καθημερινότητα μας είναι διαφορετική και χωρίς πρόγραμμα -εκτός κι αν έχεις μικρό παιδί-χωρίς διαβάσματα, χωρίς deadlines. Και τώρα που επέστρεψες στη βάση σου βάλε στο πρόγραμμα κάποια πράγματα για να μην αποχωριστείς γρήγορα το summer mood.

Αυτή την φορά γύρισε πίσω από τις διακοπές με την επιθυμία να βάλεις ως στόχο να διατηρήσεις τις μικρές χαρές των ανέμελων στιγμών που έζησες στο νησί ή το εξοχικό σου. Αλλάζοντας τις σκέψεις, αλλάζεις τις συνήθειες σου.

Τα 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να παραμείνεις σε summer mood είναι:

  • Ετοίμασε πρωινό για την οικογένεια σου: σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το να το βρίσκεις έτοιμο, αλλά μπορείς να βάλεις ψωμί με μαρμελάδα, γαλλικό καφέ, αυγά και τοστ που δεν θα σου πάρουν πολύ χρόνο. Κάθισε στη βεράντα σου απολαμβάνοντας το πρωινό σου λίγο πριν πας στη δουλειά σου και θα δεις πόσο διαφορετική θα είναι η διάθεση σου. Αν μέσα στη βδομάδα είναι τόσο δύσκολο μπορείς να το κάνεις το Σαββατοκύριακο -εδώ ιδέες για brunch στο σπίτι. 
  • Γυμνάσου: στις διακοπές κολυμπούσες, περπατούσες στα σοκάκια του νησιού και γενικά ήσουν σε κίνηση. Παρέμεινε και στην πόλη σε κίνηση ξεχνώντας την σίγουρη λύση του αυτοκίνητου. Μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα σου να περπατάς για 20 λεπτά την ημέρα. Επίσης, αν είσαι από τους τυχερούς που επιστρέφεις νωρίς από το γραφείο σου πήγαινε κατευθείαν στην παραλία. Ναι μετά τη δουλειά δοκίμασε να ρίξεις μια βουτιά σε κοντινή παραλία. Γιατί να απολαμβάνεις την θάλασσα μόνο στις διακοπές σου όταν μπορείς να το κάνεις και στη πόλη σου;
  • Συνέχισε να διαβάζεις βιβλία: Εκτός από την ξαπλώστρα σου μπορείς να διαβάζεις τα αγαπημένα σου μυθιστορήματα το βράδυ που θα πέσεις για ύπνο ή την ώρα που μετακινείσαι με τα Μέσα Μεταφοράς. Άφησε κάτω το κινητό σου και ταξίδεψε μέσα από τους χάρτινους ήρωες σου.
  • Αφιέρωσε χρόνο στα παιδιά σου: ακόμα και αν έχεις επιστρέψει κουρασμένος/η από τη δουλειά πάρε τα παιδιά σου να βγείτε βόλτα, πηγαίνετε κούνιες ή καθίστε να δείτε την αγαπημένη τους ταινία. Πάντως, επιστρέφοντας από την εργασία, άφησε όλα τα προβλήματα έξω από το σπίτι σου γιατί μέσα είναι ένας άλλος, διαφορετικός κόσμος που σε χρειάζεται πολύ.
  • Περιόρισε τον χρόνο που περνάς πάνω από το κινητό σου: η ζωή έχει περισσότερο ενδιαφέρον όταν τη ζεις πραγματικά και όχι ψάχνοντας να δεις τι κάνει ο ένας και ο άλλος. Όρισε τις ώρες που θέλεις να ενημερώνεσαι για την επικαιρότητα ή για αυτά που σε ξεκουράζουν και έπειτα συνέχισε την ζωή σου. Θα δεις πως ξεκουράζεσαι πραγματικά όταν δεν περνάς άσκοπες ώρες πάνω από μια οθόνη.
  • Ζήσε σαν τουρίστας: πήγαινε βόλτες και ανακάλυψε μέρη στη πόλη σου,τα οποία δεν έχεις επισκεφτεί μέχρι σήμερα. Από ένα μικρό καφέ, ένα μουσείο, μια περιοχή θα βρεις τόσες ομορφιές που δεν έχεις δει με τα μάτια σου.
  • Τα θερινά σινεμά είναι από τις καλύτερες εξόδους. Αυτή τη περίοδο υπάρχουν πολλές ταινίες και αξίζει να τις δείτε σε κάποιο θερινό σινεμά απολαμβάνοντας κι ένα δροεσερό ποτό.
  • Σε ταράτσες και αυλές για φαγητό. Μπορεί να ξεκίνησες εργασία, αλλά τα όμορφα στέκια που θυμίζουν νησί είναι εκεί και σε περιμένουν. Κανόνισε μια έξοδο για φαγητό σε κάποια αυλή ή ταράτσα με θέα για να πεις τα νέα σου με την παρέα σσου απολαμβάνοντας νόστιμους μεζέδες (και δροσερά cocktails).