Οι παραδοσιακές τηγανίτες που μας έφτιαχνε η γιαγιά πασπαλίζοντας από πάνω με μπόλικο μέλι λέγονται πια pancakes και δεν λείπουν από κανένα μαγαζί. Ωστόσο, το μείγμα έχει κάπως αλλάξει με τα υλικά να έχουν προσαρμοστεί στις νέες τάσεις.

Εμείς φτιάχνουμε πολύ συχνά στο σπίτι pancakes για πρωινό, ενώ πολλές φορές μου είναι η εύκολη λύση για κολατσιό στο ταξίδι ή στις κούνιες.

Η νέα μας εμμονή στα pancakes είναι να προσθέτουμε φρούτα εποχής που δίνουν παραπάνω γεύση. Μήλα, αχλάδια, μπανάνια είναι από τα φρούτα που συνήθως επιλέγουμε. Δεν σου κρύβω πως κάποιες φορές «πειράζω» και το μείγμα κάνοντας μικρές τροποιποίησεις στη συνταγή.

Pancakes με αχλάδι
Εκτιμώμενος χρόνος: 15 λεπτά
Οδηγίες εκτέλεσης

Σ΄ένα μπολ ρίχνω το ψιλοκομμένο αχλάδι, το αυγό, την κανέλα και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να γίνει να δέσει το μείγμα.

Προσθέτω στο μείγμα 1 κουταλιά αλεύρι βρώμης και μία κουταλιά αλεύρι για κέικ και τα ανακατεύω πολύ καλά.

Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο λάδι ή vegan βούτυρο και μόλις κάψει με ένα κουτάλι ρίχνω τον χυλό. Τα ψήνω και από τις δύο πλευρές.

 

Tips

Μπορείς να αφαιρέσεις εντελώς το αλεύρι για κέικ βάζοντας μεγαλύτερη ποσότητα αλεύρι βρώμης.

Από πάνω μπορείς να προσθέσεις μέλι ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας.