Λίγες ημέρες πριν μείνουμε (πάλ)ι σπίτι αποδέχτηκα την πρό(σ)κληση της personal trainer, Ιωάννας Λαουμτζή να πάω στο χώρο της, στο Il Exclusive Fitness, στην Ηλιούπολη για να τον δω από κοντά και να κάνουμε γυμναστική.

Η πρόσκληση της με πέτυχε σε μια περίοδο της ζωής μου όπου επιθυμούσα να ξεκινήσω συστηματική γυμναστική -έκανα break για 3 χρόνια λόγω μητρότητας και πολλών αλλαγών της καθημερινότητας μου (ξέρω δικαιολογίες)- από την άλλη λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του Covid- 19 κάπως φοβόμουν να κάνω εγγραφή σε γυμναστήριο.

Τελικά αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόσκληση και ένα 24ωρο πριν το μάθημα ένιωσα ήδη ασφάλεια. Γιατί πολύ απλά, η Ιωάννα έστειλε ένα e-mail με χρήσιμες οδηγίες πριν την αυριανή μας προπόνηση. Να κοιμηθώ 8 ώρες, πρόταση για πρωινό γεύμα, το οποίο θα έχω καταναλώσει 2 ώρες πριν τη προπόνηση και να έχω στη τσάντα μου τα αθλητικά μου! Καταλαβαίνεις πως αυτό το τελευταίο μου έδωσε μεγάλη χαρά!

Το επόμενο πρωί έφτασα στο Il Exclusive Fitness όπου η Ιωάννα με την ομάδα της με υποδέχτηκαν με χαρά -μπορεί το χαμόγελο τους να κρυβόταν πίσω από τις μάσκες τους όμως το καταλάβαινα από τα μάτια τους- και με ράντισαν με μπόλικο αντισηπτικό.

Λίγο πριν ξεκινήσει το μάθημα έκανα μια βόλτα στο χώρο και συνομίλησα λίγο παραπάνω με την Ιωάννα. “Εδώ και 14 χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με το personal training, δεν έχω διδάξει ποτέ σε ομαδικά προγράμματα και τα τελευταία χρόνια έφτιαξα το δικό μου χώρο προπόνησης. Θέλω να ασχολούμαι προσωπικά με τον κάθε αθλούμενο” αναφέρει η ίδια.

Ο χώρος της Ιωάννας δεν είναι ένα κλασσικό γυμναστήριο. Kάνει ατομικές προπόνήσεις και πριν ξεκινήσει η εγγραφή γίνεται ένα δοκιμαστικό ραντεβού. Επιπλέον, θα συζητήσει με τον κάθε ασκούμενο ποιες είναι οι ανάγκες του προκειμένου να φτιάξουν το ιδανικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Εκτός από προπόνηση μπορείς να φτιάξεις το δικό σου πακέτο υπηρεσιών, το οποίο περιλαμβάνει διατροφή και αποθεραπεία.

Αξίζει να σημειώσω πως η Ιωάννα έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα όπου μπορεί να προπονείται η μαμά μαζί με το παιδί. “Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι καινούριο και αφουγγράστηκα την ανάγκη της σύγχρονης γυναίκας -έτσι έχει τη δυνατότητα αντί να χάσει τη προπόνηση να γυμναστεί μαζί με το παιδίτης κι απευθύνεται σε ηλικίες 5-15 ετών” εξηγεί.

Τριάντα λεπτά μετά τη προπόνηση -αερόβιο και κυκλικό πρόγραμμα- ένιωσα χαρά κι ευεξία. Είχα αφήσει πίσω μου το απαιτητικό πρόγραμμα της ημέρας και τα deadlines και είχα την αίσθηση πως μπορώ να τα καταφέρω όλα. Κι εδώ ξύπνησαν οι μνήμες γιατί για μένα δεν έχει προτεραιότητα το ωραίο σώμα, αλλά η ευεξία και η αυτοπεποιήθηση που έχεις μέσα από τη γυμναστική.

Μάλιστα, μετά το τέλος του προγράμματος κι αφού κάναμε τη σωστή αποθεραπεία, η διατοφολόγος Φρίντα Παναγιωτίδου μας έδωσε χρήσιμα tips όπως: τι πρέπει να τρώμε μετά τη γυμναστική, τι να έχουμε πάντα στη τσάντα μας για τις ώρες της λιγούρας (ναι, αυτές τις δύσκολες ώρες που θέλεις να φας ότι βρεις μπροστά σου και συνήθως είναι κάτι που θα σε φορτώσει λιπαρά). Φρέσκοι χυμοί, ξηροί καρποί, γιαούρτι με φρούτα και φυστικοβούτυρο και wraps με κοτόπουλο ήταν οι δικές μας επιλογές φαγητού μετά το τέλος της προπόνησης.

Κι εκεί που αποφάσισα να επιστρέψω δυναμικά για προπόνηση η ζωή μας μπήκε σε lockdown. Έτσι, γνώρισα μια επιπλέον υπηρεσία της Ιωάννας: το virtual personal training.

Πρωινό Πέμπτης φόρεσα τη φόρμα μου, επίλεξα το δωμάτιο που θα γίνει προσωρινά γυμναστήριο και συνδεθήκαμε. Η Ιωάννα ζήτησε να δει το χώρο μου και ξεκίνησε η πρώτη άσκηση. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με διέκοψε: φορούσα παντόφλες και δεν είχα το στρώμα μου. Μια καλή coach βλέπει τη παραμικρή λεπτομέρεια για να εκτελεστεί άψογα η άσκηση ιδιαίτερα όταν γίνεται διαδικτυακά. Κι αυτή ήταν η δική μου απορία: Ιωάννα πόσο εύκολο είναι για σένα να κάνεις virtual personal training; “Σίγουρα η επαφή που υπάρχει όταν ειμαστε μαζί στον ίδιο χώρο δε συγκρίνεται με τίποτα. Όμως πρέπει να είμαι ευέλικτη λόγω των καταστάσεων που διανύουμε. Πλέον έχω εκπαιδευτεί τόσο καλά που κοιτάζω και τη παραμικρή λεπτομέρεια προκειμένου να εκτελεστεί άψογα η άσκηση και να μην υπάρξουν προβλήματα” αναφέρει.

H virtual ατομική προπόνηση γίνεται όπως ακριβώς μέσα στο χώρο της προπόνησης. Μάλιστα, η Ιωάννα σου καλύπτει μέχρι και τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι ανάλογα το πρόγραμμα που ακολουθείτε -η διάρκεια είναι από μισή μέχρι μία ώρα.

Σίγουρα η προπόνηση από το σπίτι δεν είναι η πρώτη επιλογή, όμως, σ αυτή τη φάση της ζωής μου που θέλω πάνω απ΄όλα να έχω καλή ψυχική υγεία και να νιώσω πως κάνω πράγματα για μένα είναι ιδανική. Κάνεις ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σου για τον εαυτό σου…

Info: IL Ioanna Laoumtzi Exclusive Fitness

Λεωφ. Βουλιαγμένης 350, 173 43 Μετρό Ηλιούπολης, τηλ.  210 9918 938