Δεν ξέρω αν έγινε πρώτα trend το banana bread  ή το dalgona coffee. Ξέρω, όμως, πολύ καλά μάλλον για την ακρίβεια βλέπω παντού το αμερικάνικο κέικ και τον συγκεκριμένο καφέ να έχει φανατικούς υποστηρικτές αυτές τις ημέρες που μένουμε σπίτι.

Η τεχνική του dalgona coffee δεν είναι καθόλου καινούρια -χτυπάς τον καφέ μαζί με ζάχαρη τόσο πολύ μέχρι να γίνει κρέμα- όμως απο ότι όλα δείχνουν έχει καταφέρει να γίνει ο καφές της… καραντίνας.

https://www.instagram.com/p/B-tQ6q5FXRN/

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα India Today,μοιάζει με τον τρόπο που φτιάχνεις Phenti Hui προσθέτεις το γάλα πάνω από το αφρώδες μείγμα, ενώ με το dalgona coffee το μείγμα τοποθετείται πάνω από το γάλα. Όλο αυτό ξεκίνησε από την Νότια Κορέα και εξαπλώθηκε παγκοσμίως όσο οι χώρες ξεκίνησαν να μένουν σπίτι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Κορεάτισα YouTuber 자도르J’adore αυτή την στιγμή έχει την συνταγή με τα περισσότερα views στην πλατφόρμα και τώρα μπορείτε να δείτε πώς φτιάχνεται ο παγκόσμιος καφές της καραντίνας.

Σημείωσε πως το dalgona coffee γίνεται με στιγμιαίο καφέ, ζάχαρη και καυτό νερό.

Όπως φαίνεται και στο video χτυπάς 4-5 κουταλιές στιγμιαίο καφέ, 4-5 κουταλιές ζάχαρη και 4-5 κουταλιές ζεστό νερό και αρχίζεις να το χτυπάς μέχρι να γίνει κρέμα.

Σε ένα ποτήρι βάζεις κρύο μέχρι τη μέση κρύο γάλα και από πάνω ρίχνεις την κρέμα του καφέ.

Να θυμάσαι πως θέλει ισάριθμεςκουταλιές καφέ και ζάχαρης.

Καλή επιτυχία!

 

photo cover: instagram / madenimitliv