Θα ήθελα πάρα πολύ να έπιανε το χέρι μου για να μπορώ να ζωγραφίζω. Είναι μεγάλο χάρισμα να μπορείς να αποτυπώνεις σε εικόνες όσα βλέπεις, αλλά και όσα φαντάζεσαι.

Πριν περίπου τρία χρόνια ένας εκδοτικός οίκος μου έστειλε βιβλία ζωγραφικής με διάφορα θέματα: λουλούδια, δάσος, ζωάκια, ζούγκλα. Την επόμενη κιόλας μέρα αγόρασα τις δικές μου ξυλομπογιές για να ξεκινήσω τη ζωγραφική. Όμως, το φορτωμένο μου πρόγραμμα δεν μου άφηνε χρόνο για να ανοίξω το βιβλίο ζωγραφικής.

Μέχρι που ένα ταξίδι στάθηκε η αφορμή να ασχοληθώ με τα χρώματα και τα λουλούδια του βιβλίου. Φτιάχνοντας τη βαλίτσα μου σκέφτηκα να πάρω μαζί το βιβλίο της ζωγραφικής. Εκεί στην εξοχή βρήκα χρόνο να κάνω κάτι εποικοδομητικό για τον εαυτό μου.

Έβγαλα τις ξυλομπογιές, κοίταξα τα σχέδια και ξεκίνησα να ζωγραφίζω. Για τις επόμενες 4 ώρες είχα χαθεί στο μαγικό κόσμο των λουλουδιών έχοντας αφήσει πίσω μου ότι απασχολούσε το μυαλό μου.

Ακολούθησαν κι άλλα ταξίδια με την συντροφιά των βιβλίων ζωγραφικής. Με αυτό τον τρόπο κατάφερα να αποφορτίζομαι –πολλές φορές και μέσα στη βδομάδα βρίσκω χρόνο για να ζωγραφίζω- αλλά και να αισθάνομαι πολύ δημιουργική.

Δοκίμασε κι εσύ, έστω μια φορά να το κάνεις, και είμαι σίγουρη πως θα ακολουθήσουν κι άλλα βιβλία ζωγραφικής.