Είναι τέλη Φεβρουαρίου 2020. Ο χρόνος τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και νιώθω πως δεν μπορώ να τον προλάβω. Δεν ξέρω καν αν θέλω να τον προλάβω. Οι υποχρεώσεις τρέχουν σε όλους τους τομείς και νιώθω πως χρειάζομαι μια παύση. Ένα μικρό break! “Γίνεται ο χρόνος να σταματήσει για λίγο;” αναρωτιέμαι μέσα μου -μήπως τελικά το είπα φωναχτά γιατί λίγες βδομάδες αργότερα ο χρόνος πάγωσε. Ξαφνικά. Χωρίς ιδιαίτερη προειδοποιήση. Και μείναμε στο σπίτι. Για δυόμιση μήνες!

Η πρώτη καραντίνα με βρήκε σε μια φάση της ζωής μου που ήθελα αλλαγές και ηρεμία. Όλο το προηγούμενο διάστημα ακύρωνα πράγματα -ένα σωρό προσκλήσεις για διάφορα events- θεατρικές πρεμιέρες ακόμα και κάποια ταξίδια. Τώρα έφτασε η στιγμή να απολαύσω λίγο αυτή την ηρεμία που αναζητούσα. Πολύ απλά για να προετοιμάσω το επόμενο βήμα.

Έμεινα σπίτι. Ατελείωτες ώρες και χωρίς να χρησιμοποιήσω ιδιαίτερα τη μετακίνηση 2 για ψώνια -πήγαινε ο μπαμπάς μας ή αγόραζα διαδικτυακά – και τη μετακίνηση 6 για άθληση.

H δεύτερη καραντίνα με βρήκε εντελώς διαφορετική. Είχα κάνει αλλαγές και τα πράγματα είχαν μπει σε ροή -μέχρι που μείναμε πάλι σπίτι. Αυτή τη φορά δεν είχα ανάγκη να μείνω μέσα, γκρίνιαξα μέχρι που σταμάτησα να το κάνω γιατί απλά δεν θα άλλαζε κάτι. Έτσι , άλλαξα εγώ οπτική στα πράγματα.

Όλα ΟΣΑ έκανα και ΔΕΝ στην καραντίνα 1

-Ασχολήθηκα με τη ζαχαροπλαστική. Έφτιαξα αρκετά κέικ με λεμόνι για να έχουμε για το πρωινό ή το απογευματινό μας.

-Παρακολούθησα online επαγγελματικό σεμινάριο.

– Διάβασα βιβλία. Αυτό που με βοήθησε να μην χάσω τον προσανατολισμό μου ήταν “Η δύναμη του υποσυνείδητου” εκδόσεις Διόπτρα. Διάβασε εδω αναλυτικά την παρουσίαση.

-Δεν έφτιαξα ποτέ banana bread -είχα κουραστεί να το βλέπω παντού στο instagram.

-Τακτοποιήσα επιτέλους τους αποθηκευτικούς μου χώρους. Έφτιαξα όπως ήθελα τις ντουλάπες και τα ράφια της κουζίνας μου. Πλέον τα ανοίγω και χαίρομαι αντί να εκνευρίζομαι.

-Δεν έκανα video κλήσεις με φίλες/φίλους. Χρειαζόμουν ηρεμία -εννοείται τους εξήγησα τι φάση περνούσα και το κατάλαβαν. Κάποιοι φίλοι μου περνούσαν ακριβώς το ίδιο με μένα οπότε κι αυτοί δεν ήθελαν πολλά -πολλά.

-Έγραψα στόχους. Ναι, κανονικά με χαρτί και μολύβι επανεξέτασα τους στόχους μου. Διέγραψα κάποιους και πρόσθεσα τους καινούργιους.

-Έφτιαξα μια φανταστική συνταγή για αρνί και τη μαγείρεψα το Πάσχα.

-Είδα στο Netflix τον πρώτο κύκλο του “Virgin River”.

-Έκανα διαλογισμό και συμμετείχα σε μια ομάδα με ομαδικό διαλογισμό. Πέρασα πολύ ωραία, ομολογώ!

-Μετακίνηση 6: τη χρησιμοποιήσα ελάχιστα. Είπαμε είχα τις πολύ κλειστές μου.

-Απολαύσαμε πολύ χρόνο οι 3 μας. Όχι όσα θέλαμε γιατί το αγόρι μου δεν ήταν σε αναστολή, αλλά σίγουρα ήταν καλύτερα από το προηγούμενο διάστημα.

-Δεν βάφτηκα ούτε μια φορά. Άφησα την επιδερμίδα μου χωρίς make up για να ξεκουραστεί.

Τι ΚΑΝΩ και τι ΔΕΝ κάνω στην καραντίνα 2

-Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με ζαχαροπλαστική. Ούτε έχω φτιάξει κέικ αυτή τη φορά -αγόρασα κουραμπίεδες και μελομακάρονα.

-Χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά τη μετακίνηση 6. Έχω την ανάγκη να περπατάω. Τα πρωινά που δεν έχει τόσο κόσμο παίρνω τον Αναστάση και πάμε για περπάτημα είτε στη θάλασσα είτε στο βουνό. Να έχουμε επαφή με τη φύση και μακριά από πάρκα με πολύ κόσμο.

-Μαγειρεύω φυσιολογικά το φαγητό της ημέρας. Έχω φτιάξει και ψωμί απλά για να συνοδεύσουμε το φαγητό μέχρι εκεί.

-Δεν κάθομαι στο σπίτι με τις πυζάμες. Φοράω μια φόρμα, ένα κολάν, κάτι άνετο για το σπίτι, όχι όμως πυζάμες.

-Κάνω beaute. Μάσκες ενυδάτωσης, peeling -δεν ξεχνάω τις κρέμες ημέρας και νύχτας και τον ορό. Νιώθω την επιδερμίδα μου καλύτερη από ποτέ.

-Παρακολουθώ online τη Νάνσυ Μαλλέρου -προσπαθώ να βλέπω τα πρωινά της live βιντεάκια γιατί μου φτιάχνει την ημέρα και έχω τροφή γοα σκέψη.

-Ζωγραφίζω. Ξέρεις πόσο αντιαγχολυτικό είναι;; Δες εδώ!

-Το απόγευμα έχω τη δική μου ιεροτελεστία: φτιάχνω τσάι και το απολαμβάνω με μια λιχουδιά.

-Μιλάω με φίλους και κάνω video κλήσεις. Είμαι πολύ κοινωνική!

-Εννοείται ξεκίνησα το The Crown season 4 -περιμένω να βγει και η season 2 του Virgin River.

-Στόλισα το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το σπίτι. Ευκαιρία να μπούμε σε γιορτινό κλίμα, αν και προβλέπονται εντελώς διαφορετικές οι φετινές γιορτές.

-Έκανα επαγγελματικά ραντεβού μέσω face time. Αντί να περιμένω να ανοίξει η αγορά εκμεταλλεύομαι το χρόνο που έχω.