Η σημερινή ημέρα είναι σαν μια μικρή επέτειος. 12 Απριλίου, η ημέρα που συμπλήρωσα 30 μέρες καραντίνα. Και ομολογώ με το χέρι στην καρδιά πως είμαι καλά.

Προσπαθώ να θυμηθώ πώς ήταν η προηγούμενη ημέρα από την καραντίνα. Γυρίζω το ημερολόγιο πίσω και δείχνει 11 Μαρτίου. Με μια μικρή δυσκολία φέρνω τα συναισθήματα μου στο παρόν. Θυμάμαι ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενη για ένα νέο επαγγελματικό ταξιδιωτικό project που ετοιμάζουμε με μια φανταστική ομάδα (είναι εκπληκτικό να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που δεν έχουν απωθημένα) και ήθελα να επικεντρωθώ σ΄ αυτό. Μέχρι να φτάσω, όμως, εκεί προηγήθηκαν κάποιες ημέρες που χρειαζόμουν ένα pause από την απαιτητική μου καθημερινότητα. Είχα ξεκινήσει να κάνω μικρές αλλαγές: τόσο στο χρόνο που σκορπούσα από εδώ κι απο εκεί μέχρι τα επαγγελματικά καλέσματα. Επίσης, είχα κάνει ένα break από το θέατρο: ναι, είχα άρνηση μέχρι και να δω τις παραστάσεις που είχα σημειώσει πως δεν πρέπει να χάσω.

Πόσους ρόλους πρέπει να έχουμε μέσα σε ένα μόλις 24 ωρο; Οι ρυθμοί τρέχαν, οι απαιτήσεις από την εργασία μέχρι το σπίτι και εγώ ένιωθα πως θέλω μια παύση. Να βάλω μια άνω τελεία, να ηρεμήσω για να ανασυγκροτηθώ και να κάνω ένα restart.

Πέμπτη 12 Μαρτίου νωρίς το πρωί. Ακόμα ένα επαγγελματικό ραντεβού που πήγε πάρα πολύ καλά και μια νέα συνεργασία μόλις ξεκινούσε. Κι έπειτα γραφείο μέχρι το μεσημέρι. Ένας ξαφνικός πυρετός του μικρού μου με γύρισε στο σπίτι. Ακόμα δεν ήξερα πως από εκείνη την ημέρα θα έμενα κλεισμένη στο σπίτι μέχρι σήμερα.

Οι ημέρες μέσα στο σπίτι έχουν περάσει όμορφα και πολύ δημιουργικά. Ακόμα αναρωτιέμαι γιατί τόσοι άνθρωποι φοβήθηκαν αυτό το pause και μιλούσαν συνεχώς για “εγκλεισμό”. Σημασία έχεις πώς τα βλέπεις τα πράγματα και τι διάσταση του δίνεις.

https://www.instagram.com/p/BpZUPyZAtO9/

Προσωπικά ένα μήνα τώρα έκανα πράγματα που δεν προλάβαινα να κάνω. Και δεν θα σου πω να τακτοποιήσω πράγματα -ευτυχώς ήταν από πριν καθώς έχω κάνει την μέθοδο KonMari.

  1. Έχω χρόνο με το παιδί μου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όταν έγινα μαμά αποφάσισα να αφήσω τη θέση μου στο περιοδικό People, να κάνω το δικό μου site κι άλλες συνεργασίες για να μην εργάζομαι από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αυτή την περίοδο μπορώ να παίξω με τον Αναστάση, να φτιάξουμε κέικ, να μαλώσουμε, να κάνουμε κατασκευές, να διαβάσουμε παραμύθια. Είμαστε μαζί! Ααα κι έχω την απόλυτη ευθύνη για την ανατροφή του παιδιού μου.

https://www.instagram.com/p/Bo1biTYH53g/

2.Μαγειρεύω σωστά για την οικογένεια μου. Έχω χρόνο να ετοιμάσω με αγάπη τα γεύματα μας, να μην τρώμε junk food και να κάτσουμε στο τραπέζι με ηρεμία και να απολαύσουμε το φαγητό μας. Το σκηνικό με όλη την οικογένεια στο τραπέζι να τρώνε και να λένε τα νέα τους που έβλεπα στις αμερικάνικες ταινίες τώρα το ζω. Και θέλω να το κρατήσω.

3. Έχω χρόνο να διαβάσω βιβλία. Είχα πάντα μαζί μου ένα βιβλίο και προσπαθούσα με κάθε ευκαιρία να ξεκλέψω χρόνο για να το διαβάσω. Τώρα ο χρόνος δεν με κυνηγάει και απολαμβάνω το διάβασμα όταν ο μικρός πέφτει το μεσημέρι για ύπνο.

https://www.instagram.com/p/B7xruk1FpFj/

4. Βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με τη ζαχαροπλαστική που πάντα φοβόμουν. Αυτή η ακρίβεια στα υλικά με τρόμαζε. Τώρα εξοικειώθηκα και μέρα παρά μέρα το σπίτι έχει ένα γλυκό. Αυτό που φτιάχνω συχνότερα είναι ένα κέικ με λεμόνι.

https://www.instagram.com/p/B-g1bENpF4y/

5. Αγαπώ την beauty routine μου. Μέχρι τώρα την έκανα με άγχος, ενώ πλέον απολαμβάνω να βάζω τις κρέμες μου, να κάνω peeling και να ξεφάβομαι πολύ σχολαστικά. Ναι, κάποιες ημέρες για να νιώσω καλύτερα βάφομαι ακόμα και μέσα στο σπίτι (δοκίμασα να βελτιώσω το smokey-eyes). Επίσης, το να κάνω spa στο σπίτι μου δεν ήταν μια πολυτέλεια, αλλά εβδομαδιαία ανάγκη.

6. Κάνω γυμναστική. Μισή ώρα την ημέρα όταν θα χαζέψω λίγο τηλεόραση είναι ο χρόνος για να κάνω μερικές ασκήσεις για γλουτός, σχοινάκι και κοιλιακούς.

7. Ετοίμασα το πλάνο δράσης μου με αρκετές αλλαγές.  Μέσα σ΄αυτές τις 30 μέρες καραντίνας είχα το χρόνο να σκεφτώ τι θέλω να κάνω μόλις επιστρέψω στην καθημερινότητα μου και τι θέλω να αφήσω πίσω μου. Και θα το κάνω για να είμαι χαρούμενη.

8. Απολαμβάνω τον πρωινό μου καφέ. Η ημέρα μου ξεκινάει νωρίς το πρωί και έχω χρόνο να πιω με ηρεμία τον καφέ μου-τώρα που φτιάχνει ο καιρός κάθομαι στο μπαλκόνι κι είναι φανταστικά.

https://www.instagram.com/p/BtsR8jMHJjU/

9. Είδα μια σειρά στο Netflix και μία ταινία. Δεν αφιερώνω πολύ χρόνο στο streaming γιατί “κολλάω” και θα μου πάρει χρόνο από κάτι άλλο. Οπότε βλέπω λίγο με μέτρο πριν αρχίσω ένα νέο βιβλίο.

10. Δεν ασχολούμαι πολύ με το κινητό μου. Αφιερώνω ελάχιστο χρόνο στο να χαζέψω κυρίως το instagram, μέχρι εκεί. Όταν επιστρέψουμε στην καθημερινότητα θα μπει ξανά στη ζωή μου, τώρα επιλέγω να το χρησιμοποιώ μόνο για να μιλήσω με την οικογένεια μου που ζει στην Σουηδία και τους φίλους μου.

..Όπως φαίνεται έχουμε δρόμο μπροστά μας -συγκεκριμένα μέσα στο σπίτι μας- για αυτό με πολλή αγάπη σου προτείνω να δεις όλα τα θετικά που έχει το Μένουμε Σπίτι ή η καραντίνα. Και να θυμάσαι: Τα πράγματα έχουν τη δύναμη που εσύ τους δίνεις!

 

Ps: Εννοείται πώς με έχουν πιάσει και τα νεύρα μου κι όλα. Αυτές τις φορές που μου έχει συμβεί φροντίζω να στέλνω μήνυμα για μετακίνηση νούμερο 6 να παίρνω τον αέρα μου, να κάνω μια βόλτα μόνη μου κι επιστρέφω καλύτερα από πριν.