Η περίοδος που διανύουμε λόγω του κορονοϊου είναι περίεγη για όλους μας. Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει αρκετά, καθώς πλέον καλούμαστε να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας. Οι βόλτες σε κλειστούς χώρους έχουν απαγορευτεί, ενώ πολλοί δημοτικοί χώροι έχουν κλείσει.

Η ζωή μας κινείται περισσότερο μέσα στο σπίτι και μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα. Επίσης, μπορούμε να απολαύσουμε περισσότερο το σπίτι μας καθώς οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας δεν σου επέτρεπαν να το χαρείς όσο θα ήθελες.

Εγώ θα μοιραστώ μαζί σας πώς να περάσετε καλά μέσα στο σπίτι. Εντάξει, μπορεί κάποια πράγματα να τα ήξερες αλλά να μην τα είχες κάνει ποτέ.

Στην κουζίνα ολοταχώς

Δεν προλάβαινες να μαγειρέψεις με την ηρεμία σου; Ήθελες να φτιάξεις μια νέα συνταγή ζαχαροπλαστική αλλά δεν είχες χρόνο; Τώρα έχεις αρκετό χρόνο για να γίνεις ο Master Chef του σπιτιού σου, να πειραματιστείς με νέες συνταγές, αλλά και να απολαμβάνεις τη προετοιμασία του κάθε γεύματος.

Διάβασε βιβλία

Αντί να βλέπεις τηλεόραση και να ψυχοπλακώνεσαι με τις ειδήσεις άνοιξε ένα βιβλίο. Οι επιλογές είναι πολλές και  καλές.  Μπορείς να απολαύσεις βιβλία νέες κυκλοφορίες  ή αυτογνωσίας (θα σε βοηθήσουν πολύ αυτή την περίοδο να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου). Διάλεξε ποιο βιβλίο σου αρέσει και θα χαθείς με τις ώρες με τις ιστορίων των χάρτινων ηρώων σου.

Γίνε η Marie Kondo του σπιτιού σου

Αφού είσαι κλεισμένος/η μέσα στο σπίτι μήπως να πετάξεις ότι δεν χρειάζεσαι και να αρχίσεις να βάλεις τους χώρους σου σε τάξη; Είτε μπεις στο Netflix είτε διαβάσεις πρώτα το βιβλίο της γκουρού της καθαριότητας και της τακτοποιήσης, της Marie Kοndo το μόνο σίγπυρο είναι πως θα σε εμπνεύσει για να μπεις σε τάξη.

Netflix my love

Αυτή την περίοδο θα απολαύσεις τις αγαπημένες σου σειρές χωρίς ενοχές. Γιατί σίγουρα δεν θα καθυστερήσεις στο ραντεβού σου επειδή έκατσες να απολαύσεις ένα παραπάνω επεισόδιο της σειράς που βλέπεις με κομμένη την ανάσα. Όσο για εσένα που κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο Netflix -ναι υπάρχει κι αυτή η κατηγορία- τώρα θα δεις μαζεμένα επεισόδια για να προχωρήσεις στο δεύτερο, τρίτο, τέταρτο κύκλο.

Πάρε μαρκαδόρους και ξυλομπογιές

Έφτασε η στιγμή για να γίνεις και πάλι παιδί. Αν δεν ξέρεις να ζωγραφίζεις πολύ καλά οι εκδόσεις Ψυχογιός έχουν αρκετά βιβλία ζωγραφικής για να περάσεις την ώρα σου δημιουργικά αποβάλλοντας το στρες. Εγώ το έχω δοκιμάσει και με έχει βοηθήσει πολύ να χαλαρώσω, αλλά και να δημιουργήσω όμορφες εικόνες με χρώματα.

Γυμνάσου online

Οι κλειστοί χώροι γυμναστικής δεν είναι ότι καλύτερο αυτή τη περίοδο, ενώ οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν κλείσει (μέχρι νεωτέρας). Για να μη βγεις από το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούσες μπορείς να συνεχίσεις παρακολουθώντας μαθήματα online.

Κάνε spa στο σπίτι

Η απόλυτη χαλάρωση για εσένα που μέχρι τώρα το πρόγραμμα σου δεν σου επέτρεπε μικρές απολαύσεις. Φτιάξε το σκηνικό μέσα στο μπάνιο με κεράκια, βάλε χαλαρωτική μουσική, γέμισε τη μπανιέρα με αιθέρια έλαια και άλατα και απόλαυσε το spa σπίτι σου.