Αν αναρωτιέσαι “Μπορεί ένα βιβλίο να κάνει καλύτερη την καραντίνα μου;” σου απαντάω με το χέρι στην καρδιά “φυσικά και μπορεί”!

Ένα όμορφο πρωινό Σαββάτου, αρχές Μαρτίου, λίγο πριν μπούμε σε lockdown πήγα στο βιβλιοπωλείο της Διόπτρα, στο κέντρο της Αθήνας. Είχα κανονίσει με τις φίλες μου να συναντηθούμε εκεί για να δούμε νέες κυκλοφορίες και να ανταλλάξουμε απόψεις για κάποια βιβλία αυτοβελτίωσης που μας αρέσουν πάρα πολύ.

Η Αλεξάνδρα μου έκανε δώρο το βιβλίο “Η δύναμη του υποσυνείδητου” του Dr Joseph Μurphy και έγινε ο καλύτερος φίλος της καραντίνας μας. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο βιβλίο με βοήθησε να είμαι αισιόδοξη και να συνεχίσω να κάνω όνειρα.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταιο κεφάλαιο δεν σταματούσα να  διαβάζω με λαχτάρα, να υπογραμμίζω ολόκληρες παραγράφους και φυσικά να το διαφημίζω σε όλους τους φίλους μου (εννοείται πως οι περισσότεροι το παρήγγειλαν).

Μάλιστα, ξεκίνησα να οραματίζομαι κάτι συγκεκριμένο που ήθελα. Όπως λέει στο βιβλίο λίγο πριν κοιμηθείς είναι η καλύτερη ώρα για να οραματίζεσαι όσα επιθυμείς. Το έκανα με πίστη.  Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσω μια συγκεκριμένη επαγγελματική συνεργασία που ήθελα μια χρονική περίοδο που είμαστε σε lockdown. Εσύ πίστεψε το και η ζωή θα στο φέρει στο δρόμο σου.

Σου αφήνω εδώ 10 πράγματα που έμαθα  από τη “Δύναμη του Υποσυνείδητου”:

  1. Το Υποσυνείδητο σου φέρνει ότι του παραγγείλεις μέσα από τις σκέψεις  σου. Δεν γνωρίζει “Ναι” ή “Όχι”, “Πραγματικό” ή “Φανταστικό”. Σου φέρνει ότι του ζητήσεις και μόνο.
  2. Να κάνω θετικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας μου. Γιατί όταν σκέφεσαι θετικά προσελκύεις θετικές καταστάσεις.
  3. Θέλεις να βρεις νέα δουλειά; Να κάνεις οικογένεια; Να γράψεις βιβλίο; Ξεκίνησε να κάνεις δηλώσεις μέσα στην ημέρα, αλλά και λίγο πριν πέσεις για ύπνο και αφού το πιστέψεις θα πραγματοποιηθεί αυτό/αυτά που επιθυμείς.
  4. Η ζωή σου θα είναι ανάλογη με αυτά που πιστεύεις. Αλήθεια, τι γνώμη έχεις για τον εαυτό σου, τη ζωή σου, τη δουλειά σου, το σύμπαν; Κάτσε λίγο και σκέψου οι σκέψεις που κάνεις αποτυπώνονται στη ζωή σου κι όσα έχεις;
  5. Για να γίνει το όνειρο σου πραγματικότητα -όποιο κι αν είναι αυτό- χρειάζεται πρώτα να υπάρξει μια εικόνα μέσα σου γιατί ο νους δεν μπορείν να κινηθεί αν δεν υπάρχει τίποτα προς το οποίο θα μπορούσε να πάει.
  6. Σκέψεις που συνδέονται με ζήλια, φόβο, ανησυχία και άγχος καταστρέφουν τα νεύρα και προκαλούν σωματικές και ψυχικές παθήσεις.
  7. Δεν θα έρθει το αποτέλεσμα που θέλεις ή θα αργήσει αν το αμφισβητείς. Αν κάνεις θετικές δηλώσεις, για παράδειγμα να έχεις χρήματα, αλλά παντού “κλαίγεσαι” πως δεν έχεις χρήματα τότε δεν θα προσελκύσεις τον πλούτο που επιθυμείς.
  8. Η ζήλια και ο φθόνος αποτελούν εμπόδιο στη ροή του πλούτου. Να χαίρεσαι όταν ο διπλανός σου λέχει ευημερία.
  9. Πρέπει να δώσεις για να πάρεις.
  10. Αν θέλεις να έχεις τέλεια υγεία πρέπει να μάθεις να συγχωρείς.