Οι διακοπές όπως τις ξέραμε μέχρι τώρα μάλλον έχουν τελειώσει. Δεν σου κρύβω πως όλο αυτό το διάστημα κοιτάζω προορισμούς, καθώς θέλω πολύ να αποδράσουμε μόλις είναι εφικτό.

Κι όλο αυτό το διάστημα που ψάχνω μέρη για μίνι διακοπές παρατήρησα πως κοιτάζω κάποια πράγματα διαφορετικά από πριν. Η αλήθεια είναι πως οι ταξιδιωτικές μας ανάγκες άλλαξαν όταν γίναμε γονείς και τώρα είμαστε πάλι σε περίοδο αναπροσαρμογών.

Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξη, όμως έχω την εντύπωση πως και το 2021 θα υπάρχουν περιορισμοί και δεν ξεμπερδέψαμε τόσο γρήγορα με τον covid-19. Σίγουρα θέλω να νιώθω ασφάλεια και σιγουριά για να απολαμβάνω τα ταξίδια μου και όχι να πω

Τι πιστεύω θα αλλάξει στα οικογενειακά μας ταξίδια τη φετινή χρονιά

Οδικοί προορισμοί

Ψάχνω μέρη που μπορούμε να πάμε με το αυτοκίνητο μας. Η αλήθεια είναι πως είχα σκεφτεί να κάναμε ένα ταξίδι με τρένο γιατί ο μικρός μου ακόμα δεν έχει ταξιδέψει με το συγκεκριμένο μέσο, αλλά μάλλον μέσα στο 2021 δεν πρόκειται να γίνει. Νιώθω πιο σιγουριά να επισκεφτώ οδικούς προορισμούς με το δικό μας αυτοκίνητο από το να μπω σε αεροπλάνο, τρένο ακόμα και πούλμαν. Σ΄ότι αφορά το καράβι θα ήθελα πολύ να πάμε σε κάποιο από τα νησιά μας το καλοκαίρι, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να κάνω πολύωρο ταξίδι με κόσμο και να κάθομαι μέσα με μικρό παιδί. Η χώρα μας έχει τόσο όμορφα μέρη να εξερευνήσουμε και να δει ο Αναστάσης που τα δικά μας ταξίδια σε μακρινά νησιά μπορούν να περιμένουν. Επίσης, θέλω πολύ να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό αλλά είμαι κάπως επιφυλακτικήγιατί δεν ξέρω αν θα τηρούνται τα μέτρα ειδικά στο check in και στο τέλος του ταξιδιού όπου όλοι οι επιβάτες σηκώνονται ταυτόχρονα να πάρουν τις αποσκευές για να βγούνε έξω.

Διαμονή

Οι επιλογές είναι πολλές και έχει να κάνει με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας. Σίγουρα για μένα προτεραιότητα έχουν τα ξενοδοχεία που σερβίρουν το πρωινό στο δωμάτιο και θα μπορώ να έχω αυλή να παίζει ο μικρόςχωρίς να συνοστίζεται σε δημόσιους χώρους με πολλά παιδάκια και γονείς. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα Airbnb είναι στη δική μου λίστα για τις φετινές διακοπές. Από τις αγαπημένες μου επιλογές είναι το Scandia Villas, στη Θάσο. Γιατί βρίσκεται μόλις 350 μέτρα από τη θάλασσα, τόσο τα διαμερίσματα όσο και οι μεζονέτες είναι πεντακάθαρες και πολύ άνετα με το δικό τους μπαλκόνι και θέα σε βουνό και θάλασσα. Το να μαγειρεύω στις διακοπές μου δεν είναι το καλύτερο μου -ιδανικά επιλέγω all inclusive πακέτο αλλά για μια χρονιά δεν θα πάθω κάτι να ετοιμάζω τα γεύματα.

Διακοπές σε σκηνή

Το περσινό καλοκαίρι άκουσα πολύ κόσμο που έκανε διακοπές σε σκηνή. Είχαμε σκεφτεί κι εμείς να περάσουμε ένα Σαββατοκύριακο κάνοντας διακοπές σε camping για να δει ο μικρός και έναν άλλο τρόπο διακοπών λίγο πιο κοντά στη φύση. Τουλάχιστον για φέτος δεν θα μπει στη λίστα μας γιατί μοιράζεσαι τις τουαλέτες και δεν είναι το καλύτερο μου.

Η εποχή των διακοπών σου

Τα τελευταία χρόνια προσέχω σε ποιο μέρος θα πάω διακοπές -ακόμα και weekend- και ποια εποχή. Γιατί ξέρω πως αν επιλέξω νησί τον Αύγουστο δεν θα ευχαριστηθώ ούτε τις παραλίες, ούτε το φαγητό μου, ούτε καν το σέρβις. Πριτιμώ να ταξιδεύω σε μέρη off season για να τα απολαμβάνω χωρίς πολυκοσμία. Ή τροποιποιώ πράγματα. Για παράδειγμα, στις καλοκαιρινές μας διακοπές στη Ζάκυνθο επιλέξαμε να εξερευνήσουμε τις παραλίες νοικιάζοντας δικό μας ταχύπλοο -ο Αποστόλης έχει δίπλωμα- και όχι το τουριστικό. Με μικρό παιδί δεν επιλέγω τα απομονωμένα μέρη σε καμία περίπτωση, αλλά τα μέρη χωρίς πάρα πολύ τουρισμό. Μια καλή επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές είναι το Λεωνίδιο και γενικά η Πελοπόννησος κρύβει προορισμούς- διαμάντια. Επιπλέον, κάτι που μου αρέσει πολύ είναι να ταξιδεύω σε ορεινά χωριά το καλοκαίρι. Από τα μέρη που θέλω να βρεθώ το φετινό καλοκαίρι είναι τα Τζουμέρκα.

Φαγητό

Αυτό ήταν το άγχος μου και το περσινό καλοκαίρι, μετά το άνοιγμα του lockdown. Γιατί δεν γινόταν να αποφύγουμε εντελώς το φαγητό σε εστιατόριο. Απλά πλέον προσέχουμε περισσότερο και προτιμώ μαγαζιά που μας έχουν συστήσει ή βλέπουμε πως τηρούν καλύτερα τα μέτρα. Αυτό που κάνουμε τόσο στην Αθήνα όσο και στις διακοπές μας είναι να μην πηγαίνουμε για φαγητό ώρες αιχμής. Μεσημεριανό θα φάμε γύρω στις 13.00 -μετά τις 14.00 γεμίζουν τα εστιατόρια- και το βραδινό γύρω στις 20.00

Δραστηριότητες

Προτιμάμε εκείνες που δεν έχουν τόσο συνωστισμό. Ακόμα και στις κούνιες δεν θα πάω το παιδί ημέρεςκαι ώρες που γίνεται πανικός. Ούτε θα δοκιμάσουμε ξεναγήσεις σε νησιά με τουριστικά καραβάκια, ούτε νεροτσουλήθρες. Μπορούμε να πάμε για πεζοπορία, να κάνουμε ένα πικ νικ στη φύση, να νοικιάσουμε ποδήλατα και να εξερευνήσουμε το μέρος των διακοπών. Λύσεις υπάρχουν για όλα, θέληση να υπάρχει.