Οι διακοπές all inclusive δεν ήταν ποτέ αυτό το “πακέτο” που έψαχνα όταν δεν ήμουν μαμά. Μπορώ να σου εξομολογηθώ (χωρίς φόβο) ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση οι τουρίστες που έρχονταν διακοπές στην Ελλάδα και έμεναν κλεισμένοι μέσα σ’ ένα ξενοδοχείο χωρίς να εξερευνήσουν το μέρος.

Όλα αυτά μέχρι το περσινό καλοκαίρι. Ο μικρός μου ήταν δύο χρονών και κοιτούσα να πάμε διακοπές σε ένα μέρος πιο οικογενειακό. Είχα αρχίσει να ψάχνω από τα μέσα της άνοιξης ποιο είναι το κατάλληλο μέρος, αλλά όπου και να κοιτούσα για 7 ημέρες το κόστος διαμονής ξεπερνούσε τα 900 ευρώ. Το τονίζω, μόνο η διαμονή.

Και κάπως έτσι μπήκα στον πειρασμό να κάνω συγκρίσεις με τα all inclusive οικογενειακά πακέτα που βρήκα σε πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία. Το κόστος όλου του πακέτου ήταν πολύ δελεαστικό και το σημαντικότερο είχε πολλές δραστηριότητες για παιδιά. Με μια μικρή αμφιβολία, αν όντως ισχύουν όλα αυτά, αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε ένα τέτοιο πακέτο που η τιμή περιλάμβανε διαμονή, φαγητό, δραστηριότητες για το παιδί -μάλιστα στα περισσότερα τέτοια πακέτα τα παιδιά μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν.

Το συγκεκριμένο πακέτο που πήραμε μας οδήγησε στη Ζάκυνθο (διάβασε εδώ για τη Μπόχαλη)  και με το χέρι στην καρδιά περάσαμε πολύ όμορφα και ξεκούραστα. Με ένα μωρό 2 ετών που ακολουθείς το πρόγραμμα του δεν είναι εύκολο να τρέχεις να βρεις την καλύτερη παραλία, να δεις τα αξιοθέατα του τόπου και να ψάχνεις την καλύτερη ταβέρνα για να απολαύσεις το φαγητό. Εμείς αποφασίσαμε πως το καλοκαίρι μας θέλαμε να ξεκουραστούμε, να μην τρέχουμε για να δούμε όλο το νησί και να τα έχουμε όλα κοντά για να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα του μικρού. Επιπλέον, θέλαμε πολύ να ξεκουραστούμε οπότε αυτός ήταν ο κατάλληλος τύπος διακοπών για τη δική μου οικογένεια.

Αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι που προτιμώ το all inclusive πακέτο για διακοπές με μικρό παιδί:

-Καταρχήν είναι αρκετά οικονομικό και μπορείς να παρατείνεις τις διακοπές σου. Εμείς καθίσαμε και τις δύο εβδομάδες της καλοκαιρινής μας άδειας. Πέρα από γάλα που αγοράζαμε για το μικρό δεν είχαμε άλλα έξοδα γιατί όλα τα γεύματα τα περιλάμβανε το πακέτο. Για καλή μας τύχη το φαγητό ήταν εκπληκτικό, με μεγάλη ποικιλία και δεν μας έλειψε απολύτως τίποτα.

-Το πρόγραμμα ήταν συγκεκριμένο. Όπως έχω γράψει αρκετές φορές ακολουθώ ακόμα και στις διακοπές το πρόγραμμα του μικρού. Πρωί δραστηριότητες, μεσημέρι ύπνος, απόγευμα πάλι δραστηριότητες και βράδυ νωρίς για ύπνο. Το all inclusive πακέτο με βόλεψε γιατί γνώριζα ακριβώς τι ώρες του φαγητού, των δραστηριότητων και μπορούσα να φτιάξω το οικογενειακό μας ημερήσιο πρόγραμμα.

-Χαλάρωση, παιχνίδι και διάβασμα. Το πρώτο και το τρίτο ξέρω πολύ καλά πως είναι άγνωστες λέξεις για μια μαμά με μικρό παιδί. Κι όμως στις διακοπές του καλοκαιριού και ξεκουράστηκα και διάβασα ένα βιβλίο (540 σελίδων). Δεν είχα το άγχος να σηκωθώ να μαγειρέψω, να ψάξω την καλύτερη παραλία -εξάλλου τον Αύγουστο όλοι θα πάμε στην ίδια παραλία και δεν θα την απολαύσουμε γιατί έχει πολύ κόσμο.

-Ομαδικά παιχνίδια. Τα απογεύματα και τα βράδια στο ξενοδοχείου γίνονταν αρκετές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες από mini disco για παιδιά, καραόκε, bingo. Εμείς συμμετείχαμε σε πολλές ομαδικές δραστηριότητες και όλοι μας περάσαμε πάρα πολύ όμορφα. Στο ξενοδοχείο που μέναμε ήταν κυρίως τουρίστες με τους οποίους μοιραστήκαμε πολλές δραστηριότητες και ήταν σαν να είμαστε μια μεγάλη παρέα.

-Το all inclusive πακέτο δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να δεις τις ομορφιές του τόπου. Το αντίθετο -μπορείς να εξερευνήσεις το νησί και να φτιάξεις ένα καθημερινό πρόγραμμα αφού οι ώρες φαγητού/δραστηριοτήτων μέσα στο ξενοδοχείο είναι συγκεκριμένες.

Για επίλογο θα σου γράψω πως ο μικρός μου αναπολεί τις διακοπές μας στη Ζάκυνθο και εμείς το μόνο σίγουρο είναι πως και το φετινό μας καλοκαίρι έχουμε σκοπό να πάρουμε ένα all inclusive family πακέτο.