Μετά από 6 μήνες σε καραντίνα, έφτασε επιτέλους η στιγμή που μπορούμε να οργανώσουμε αποδράσεις. Προσωπικά, μου έλειψε πολύ να ψάξω προορισμούς, να φτιάξω βαλίτσα και να φύγουμε οικογενειακώς από τη πόλη.

Κι αφού έχουμε μπει σε μια νέα καθημερινότητα σου έχω ετοιμάσει αποδράσεις κοντινές από την Αθήνα, οι οποίες είναι ιδανικές με μικρά παιδιά.

Σπέτσες

Από τα πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού και ιδανικός οικογενειακός προορισμός. Μπορείς να πας είτε με δελφίνι, είτε οδικώς και να περάσεις απέναντι από τη Κόστα με θαλάσσιο ταξί. Θα εξερευνήσεις το νησί με ποδήλατο ή θα κάνεις βόλτες με τα πόδια. Έχεις πολλές επιλογές τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε εστιατόριο για όλες τις τιμές. Προσωπικά οι Σπέτσες μου αρέσουν την άνοιξη και αρχές φθινοπώρου που δεν έχει τόσο κόσμο, αλλά και γιατί δεν με νοιάζει να κάνω μπάνιο στη θάλασσα. Εξάλλου, το νησί δεν φημίζεται για τις παραλίες του.

Ναύπλιο

Ένας κλασσικός προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου και ιδανικό μέρος αν έχεις μικρά παιδιά. Θα περπατήσεις στη πλατεία Συντάγματος, μέσα στα σοκάκια του Ναυπλίου όπου είναι σαν ο χρόνος να έχεις γυρίσει στο παρελθόν. Με τα παιδιά δεν θα καταφέρεις να ανέβεις τα 999 σκαλοπάτια για να φτάσεις μέχρι το Παλαμήδι, αλλά μπορείς να κάνεις άλλα πράγματα. Βόλτες και επίσκεψη σε μουσεία, φαγητό σε ωραίο ταβερνάκια και θα κυλήσει μοναδικό το weekend.

Τυρός Αρκαδίας

Ο Τυρός είναι μια όμορφη παραθαλλάσια κωμόπολη, περίπου δύομισι ώρες από την Αθήνα. Συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα και το προτιμούν οι οικογένειες, καθώς είναι ήσυχο μέρος και οικονομικό. Ο Τυρός είναι από τις παλαιότερες ναυτικές πολιτείες της Πελοποννήσου και θα κολυμπήσεις σε πεντακάθαρα νερά. Στην ευρύτρερη περιοχή μπορείς να κάνεις ωραίες και κοντινές εκδρομές.

Αγκίστρι

Ένα μικρό νησάκι του Αργοσαρωνικού, το οποίο είναι πανέμορφο και το προτιμούν οι οικογένειες. Ωραίες και μεγάλες παραλίες με καθαρά νερά, ταβερνάκια πάνω στη θάλασσα, ενώ τα παιδιά θα απολαύσουν βόλτες και ποδηλατάδα. Τώρα το καλοκαίρι έχει συχνά καράβι για να σε μεταφέρει στο Αγκίστρι. Άσε που μπορείς να φτιάξεις έξυπνα τη βαλίτσα σου χωρίς να χρειαστεί να πάρεις αυτοκίνητο.