Όταν γίνεσαι μαμά τα ταξίδια αλλάζουν (μπορείς να διαβάσεις εδώ). Προσωπικά πάντα ψάχνω προορισμούς πιο φιλικούς για παιδιά: από ξενοδοχεία, δραστηριότητες μέχρι να μην είναι πάρα πολύ μακριά -αυτό εξαρτάται από την ηλικία.

Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού να το έχεις πάντα μαζί, κι αν ταξιδέψετε οδικώς ρίξε μια ματιά εδώ.

Σ΄αυτό το άρθρο θα σου αναφέρω όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν φύγεις ταξίδι με παιδί/α

Κάνε μια έρευνα για τον προορισμό

Ψάξε να δεις λίγα πράγματα για το μέρος που θα πας για να κάνεις ένα σχετικό πλάνο πώς θα περάσετε τις ημέρες σας εκεί. Αν έχει δραστηριότητες να απασχοληθούν τα παιδιά, παιδική χαρά, κάποιο μουσείο που θέλεις να εξερευνήσετε. Με το σωστό πλάνο κερδίζεις χρόνο και απολαμβάνεις περισσότερα πράγματα στο μέρος.

Πάρε τα κατάλληλα ρούχα

Άλλα ρούχα θέλεις στο βουνό, άλλα δίπλα στη θάλασσα. Η τοποθεσία παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και οι ημέρες που θα μείνετε για να ξέρεις τη ποσότητα των ρούχων. Όπου και να πας θα σου πρότεινα να πάρεις άνετα ρούχα μαζί και να επικεντρωθείς στις φόρμες για τα αγόρια και κολάν για τα κορίτσια. Εγώ στο γιο μου παίρνω κυρίως φόρμες και σορτσάκια. Πχ. για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο θα πάρω ένα τζιν παντελόνι που το συνδυάζω άψογα με μπλουζάκια και φούτερ. Φόρμες και πάλι φόρμες για να κινείται ελεύθερα.

Η τσάντα πλάτης

Η απαραίτητη τσάντα που έχουμε στη βόλτα του και τα ταξίδια. Έχει μέσα το μπουκάλι με το νερό, σνακ, μωρομάντηλα, μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους. Κάποιες φορές μικρά αυτοκινητάκια και αγαπημένα “ψεύτικα” λαχανικά που θέλει να τα έχει μαζί του.

Φαγητό πριν το ταξίδι ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Προσωπικά αποφεύγω να τον ταΐσω και αμέσως μετά να ξεκινήσουμε το ταξίδι. Ειδικά αν ο δρόμος θα έχει στροφές. Ναι, έχει κάνει εμετό και το πάθημα έγινε μάθημα. Φροντίζω μέσα στη τσάντα του να του έχω κάποιο φρούτο ή ένα τοστ αν θα πεινάσει κι αποφεύγω τα υγρά.