Η Νάπολη είναι από τις ωραιότερες πόλεις της Ιταλίας που αξίζει να επισκεφτείς έστω μία φορά στη ζωή σου. Ένας λαός με παρόμοια κουλτούρα με το δικό μας, ίσως περισσότερο φασαριόζικος από μας, που κάνοντας μια βόλτα στα σοκάκια της πόλης θα ανακαλύψεις μπροστά σου τους ήρωες του Τενεσσί Ουίλιαμς.

Όταν επισκεφτείς την Νάπολη προτείνω να βάλεις στο πρόγραμμα σου τις ακόλουθες εκδρομές για να ανακαλύψεις την μαγεία του τόπου. Αυτά τα 4 μέρη που επέλεξα είναι πανέμορφα, ιδιαίτερα την άνοιξη και το φθινόπωρο, και αξίζεις να τα εξερευνήσεις περπατώντας στους δρόμους του κι απολαμβάνοντας την τοπική κουζίνα.

Πομπηία

Αξίζει να δείτε από κοντά την πόλη που θάφτηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Τα ερείπια της πόλης ανακαλύφθηκαν το 1750 όπου οι σοροί των κατοίκων βρέθηκαν μαζί με τα σπίτια, τους ναούς, τα έργα τέχνης και τα καθημερινά τους αντικείμενα.

Χερσόνησος του Σορέντο

Σχηματίζει το σύνορο ανάμεσα στους κόλπους της Νάπολης και του Σαλέρνο. Η ηφαιστειογενής βόρεια πλευρά κατοικείται εδώ και αιώνες. Αρχαίες επαύλεις αφιερωμένες στη ψυχαγωγία και στον πολιτισμό υπάρχουν σε ολόκληρη την περιοχή. Ο Καζανόβα και ο Γκέτε έχουν επισκεφτεί το μέρος φιλοξενούμενοι του Ουίλιαμ και της λαίδης Χάμιλτον.

Ακτή Αμάλφι

Αιωρούμενη ανάμεσα στη θάλασσα τη γη και τον ουρανό όπου προσφέρει εντυπωσιακή θέα. Μέχρι και τον 19ο αιώνα το κομμάτι αυτό της ’θεικής ακτής’ ήταν απομονωμένο και η πρόσβαση γινόταν μόνο με μουλάρια. Λίγα χρόνια αργότερα η ακτή άρχισε να προσελκύει καλλιτέχνες, ταξιδιώτες και συγγραφείς. Προτείνω να την επισκεφτείτε στα μέσα της άνοιξης για να απολαύσετε αυτή την θέα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα καθώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει πολύ τουρισμό και δεν θα απολαύσετε ούτε το γαλήνιο τοπίο ούτε την τοπική κουζίνα.

Κάπρι

Από τους γνωστότερους προορισμούς του κόσμου. Τον 19 ο αιώνα ένας ποιητής ονόματι Αύγουστος Κέπις ανακάλυψε την Γκρότα Ατσούρα –Γαλάζια Ακτή-  που ήταν γνωστή στους ντόπιους αλλά όχι στους τουρίστες. Έτσι ο τουρισμός άρχισε να αναπτύσσεται και το μέρος έγινε το καταφύγιο ξένων πολιτικών, καλλιτεχνών και διανοούμενων όπως ο Οσκαρ Ουάλντ. Το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε βραχώδης παραλίες όπου τοποθετούνται ξαπλώστρες ανάμεσα στα βράχια καθώς το νησί δεν έχει πολλές αμμουδιές.