Το Λουτράκι απέχει μόλις 84 χιλιόμετρα από την Αθήνα και είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση τόσο για Σαββατοκύριακο όσο και για εσένα που έχεις οικογένεια και προτιμάς ένα baby friendly προορισμό.

Το Λουτράκι γνώρισε μεγάλες δόξες τη δεκαετία του ’80 καθώς συγκέντρωνε πολλούς τουρίστες. Ο παραθαλλάσιος πεζόδρομος, εκεί βρίσκονται πολλά τουριστικά μαγαζιά και εστιατόρια, έχει πάρα πολύ κόσμο ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μπαίνοντας στο Λουτράκι ο δρόμος είναι γεμάτος φοίνικες, μέσα στη πόλη κυριαρχούν τα μεγάλα συντιβάνια όπου τρέχει το νερό, οι κολώνες είναι στολισμένες με λουλούδια δίνοντας μια όμορφη πνοή στη πιο γνωστή λουτρόπολη της Πελοποννήσου.

Στο Λουτράκι υπάρχει ένα σημείο, λίγο μετά το Δημαρχείο, στο δρόμο που πηγαίνει προς τη Λίμνη Βουλιαγμένης το οποίο είναι πολύ εντυπωσιακό και οι επισκέπτες σταματάνε για να το απολαύσουν από κοντά.

Οι καταρράκτες του Λουτρακίου είναι τεχνητοί και βρίσκονται δίπλα ιστορικό κτήριο των παλαιών ιαματικών πηγών. Είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά σημεία της πόλης του Λουτρακίου, καθώς αποτελεί έναν μικρό παράδεισο με ψηλά δέντρα, βράχους και φυσικά άφθονο νερό σε πολλαπλούς σχηματισμούς.

Πραγματικά από κοντά αυτός ο τεχνητός παράδεισος είναι μοναδικός και χωρίς να το καταλάβουμε μείναμε αρκετά λεπτά για να βγάλουμε φωτογραφίες, ενώ μας συνόδευε ο ήχος από τα νερά.

Την επόμενη φορά που θα ταξιδέψεις μέχρι το Λουτράκι πήγαινε να δεις από κοντά τους καταρράκτες και να βγάλεις φωτογραφίες σε ένα όμορφο τεχνητό παράδεισο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα φυσικά τοπία.