Από την Αψίδα του Θριάμβου θα περάσεις για να μπεις μέσα στο καταπληκτικό πάρκο Herastau στο Βουκουρέστι. Μια όαση πρασίνου στην καρδιά της πρωτεύουσας, όπου καθημερινά απολαμβάνουν βόλτες, άθληση και δραστηριότητες τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες.

Διάβασε εδώ για τη ρουμάνικη γαστρονομία

Το Herastrau Park βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Βουκουρεστίου γύρω από την λίμνη Χεραστράου -μάλιστα καταλαμβάνει τη μισή έκταση του πάρκου. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείς να απολαύσεις βαρκάδα μέσα στη λίμνη και γιατί όχι να κάνεις εκεί πικ-νικ. Το μεγαλύτερο πάρκο στο Βουκουρέστι άνοιξε πρώτη φορά για το κοινό το 1936.

Όταν επισκέφτηκα το Βουκουρέστι, αρχές Απριλίου μάλιστα ήταν Πάσχα, από τα πρώτα αξιοθέατα που ήθελα να δω ήταν το πάρκο. Η πρόσβαση είναι εύκολη -περνάει λεωφορείο, ενώ αν μένεις κάπου εκεί κοντά αξίζει να περπατήσεις με τα πόδια ή να κάνεις ποδηλατάδα. Πριν μπεις στην είσοδο του πάρκου -είναι δωρεάν- έχεις τη δυνατότητα να νοικιάσεις σε οικονομική τιμή ποδήλατο για να γυρίσεις το πάρκο.

Μέσα στο πάρκο, όπως ανέφερα, μπορείς να κάνεις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως ποδήλατο, να αθληθείς, να περπατήσεις μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο. Επιπλέον, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το φαγητό σου καθώς διαθέτει και εστιατόρια. Γύρω γύρω στο πάρκο θα συναντήσεις αρκετούς μικροπωλητές με νόστιμες λιχουδιές: κρέπες, hot dog, καλαμπόκι, ζαχαρωτά.

Από τις 4 ημέρες της παραμονής μου επισκέφτηκα 2 φορές το πάρκο. Αυτή η όαση πρασίνου ήταν μοναδική. Μάλιστα, την περίοδο που πήγα είχαν αρχίσει να λιώνουν τα χιόνια και το μισό πάρκο ήταν καταπράσινο και το υπόλοιπο είχε κλαδιά γυμνά που θύμιζαν χειμώνα. Αυτή η αντίθεση (θα τη διαπιστώσεις και στις φωτογραφίες) ήταν μοναδική.

Την Κυριακή του Πάσχα την περάσαμε στο Herastrau Park -ομολογώ πως ήταν γεμάτο μετους κατοίκους να απολαμβάνουν πικ νικ με την παρέα ή την οικογένεια τους. Καθίσαμε σε ένα μικρό μαγαζάκι γιατί ήταν γεμάτο ντόπιους. Και ξέρεις πολύ καλά πως στο εξωτερικό τρως εκεί που εμπιστεύονται οι κάτοικοι. Πήραμε ποικιλία σε λουκάνικα, μπριζολάκια και φυσικά δοκιμάσαμε τα περιβόητα Mititei (μικρά κεμπάπ) -δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά πληρώσαμε κάτω από 10 ευρώ. Μεγάλη ζήτηση είχε και η πέστροφα (την συνόδευαν με πίκλες).

Μέσα στο Herastrau Park βρίσκεται το Μουσείο του Χωριού -ένα από τα αξιοθέατα που αξίζει να δεις αφού βρίσκεσαι στο Βουκουρέστι. Δημιουργήθηκε από τον Dimitrie Gust το 1936 και αναπαριστά τη ζωή στην ύπαιρο.

Στο Μουσείο του Χωριού -εδώ πληρώνεις είσοδο- θα βρεις πάνω από 300 κτίσματα όπου τα περισσότερα είναι ξύλινα και αναπαριστούν την αρχιτεκτονική από διάφορα μέρη της Ρουμανίας. Μέσα στο χωριό υπάρχουν ανεμόμυλοι, αγροτόσπιτα, εκκλησίες, κοτέτσια και σε κάθε πινακίδα σου παρέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες.