Το καλαμάρι γεμιστό είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά που μυρίζει καλοκαίρι με τόσα αρωματικά που μπορείς να βάλεις μέσα.

Εγώ θασου δώσω την συνταγή για γέμιση με ρύζι και μυρωδικά, αλλά εσύ μπορείς να πειραματιστείς με ότι θέλεις. Μια επιπλέον νόστιμη επιλογή είναι με ντομάτα και φέτα.

Εκτιμώμενος χρόνος: 40-50 λεπτά
Οδηγίες εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο, κρεμμύδι ξερο, μαϊντανό, λεμόνι και τα αφήνω να πάρουν χρωμα. Εκεί θα βάλω τα γεμιστά μου καλαμαρια μόλις τα ετοιμασω.

Αφου πλύνω πολύ καλά τα καλαμάρια με ένα χαρτί σκουπίζω καλά τα νερά.

Σε ένα μπολ ετοιμάζω τη γέμιση: ρύζι, μπόλικο μαϊντανό, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, τριμμένο καρότο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τζιντζερ κι ανακατεύω πολύ καλά. Έπειτα γεμίζω τα καλαμάρια και τα βάζω στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά περίπου 40 λεπτά.

Extra tip: Αν σου περισσέψει γέμιση βαλτην στην κατσαρόλα.