Στο σπίτι μας αγαπάμε πολύ τα κέικ, τα οποία φτιάχνουμε συχνά. Τα απολαμβάνουμε το πρωί με τον καφέ, είναι το ιδανικό σνακ μέσα στην ημέρα και φυσικά τοτέλειο επιδόρπιο για μετά το φαγητό.

Πλέον, ο μικρός μου ξεκίνησε προνήπιο και χρειαζόμαστε ωραίες και λαχταριστές γεύσεις για να παίρνει στο ταπέρακι του. Το κέικ του αρέσει και για αυτό το λόγο πειραματίζομαι με υλικά για να έχω το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Σε μια γευστική αναζήτηση μου κατέληξα στη συγκεκριμένη συνταγή για κέικ με μήλο -μάλιστα τα μήλα είναι στην εποχή τους οπότε τα απολαμβάνουμε με πολλούς τρόπους.

Η δική μου συνταγή για κέικ μήλου είναι πολύ ζουμερή, πεντανόστιμη και αφράτη. Πολλές φορές μειώνω την ποσότητα της καστανής ζάχαρης που βάζω προσθέτοντας μέλι.

Ανυπομονώ να τη φτιάξεις κι εσύ και σίγουρα δεν μπορείς να μείνεις μόνο στο ένα κομμάτι.

Εκτιμώμενος χρόνος: Προετοιμασία: 5 λεπτά/ Ψήσιμο: 35 λεπτά
Οδηγίες εκτέλεσης

Σ ένα μπολ βάζω τα ψιλοκομμένα μήλα και τα ανακατεύω με λίγη καστανή ζάχαρη και κανέλα.

Σε άλλο μπολ ρίχνω το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύω πολύ καλά το μείγμα μου. Προσθέτω το αλεύρι και το μείγμα με μήλα και ανακατεύω πολύ καλά.

Σε ένα μικρό ταψακι βάζω αντικολλητικό χαρτί και ρίχνω το μείγμα μου. Από πάνω πασπαλιζω με ζάχαρη και κανέλα.

Ψήνω για 35 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.