Πολλές φορές η Δευτέρα μας ξεκινάει με φαγητά από leftovers του Σαββατοκύριακου, πιο ευφάνταστα. Όταν το κρέας που δεν έχει φαγωθεί μένει από το να το πετάξω προτιμώ να φτιάξω κάτι διαφορετικό. Οι επιλογές αρκετές, αρκεί να έχεις φαντασία και μεράκι. Δηλαδή, τα δύο συστατικά που χρειάζεται η μαγειρική.

Ρύζι με μπασμάτι, κοτόπουλο και λαχανικά είναι μια από τις επιλογές που έχω όταν μου έχει μείνει κοτόπουλο ψητό. Το κόβω σε μικρά κομματάκια, ετοιμάζω το ρύζι, προσθέτωντας λαχανικά εποχής και ζωμό.

Εκτιμώμενος χρόνος:
Οδηγίες εκτέλεσης

Σε ένα μεγάλο τηγάνι που χρησιμοποιείται και ως γοκ βάζω λίγο λάδι και προσθέτω τα λαχανικά μου. Αφού τα αφήσω για 3-4 λεπτά ρίχνω το ρύζι -η ποσότητα είναι ανάλογα τα άτομα που θα φάνε, πιπέρι και αλάτι. Σε μια κατσαρόλα βράζω νερό και ρίχνω μέσα τον κύβο λαχανικών με τη γεύση που προτιμώ. Μόλις είναι έτοιμο με μια κουτάλα αρχίζω να βάζω ζωμό μέσα στο τηγάνι με το φαγητό μου και ανακατεύω καλά. Το αφήνω να βράσει κι αν χρειαστεί προσθέτω κι άλλο νερό. Σερβίρω στο πιάτο με λίγο μαϊντανο, ντοματίνια (προαιρετικά) και λίγο λάδι.