Τη μελιτζάνα μεγαλώνοντας άρχισα να την εκτιμώ. Αυτό σημαίνει πως πλέον έχει μια θέση στην κουζίνα μου και συχνά φτιάχνω πιάτα με μελιτζάνα, ειδικά το καλοκαίρι που είναι η εποχή της γιατί έχει τόσο μα τόσο ωραία γεύση.

Έχοντας δοκιμάσει πιάτα όπως τα παπουτσάκια, το ιμάμ που ναι μεν είναι πολύ νόστιμα, αλλά λίγο βαριά για καλοκαίρι έκανα έφτιαξα ένα διαφορετικό πιάτο με μελιτζάνα, το ίδιο νόστιμο και μπορείς να το απολαύσεις χωρίς ενοχές γιατί δεν έχει σάλτσες.

Η πρόταση μου είναι ψητή μελιτζάνα με γιαούρτι και ντομάτα, ένα καλοκαιρινό πιάτο νόστιμο και δροσερό. Στη συγκεκριμένη συνταγλη σου έχω μια πολύ απλή εκδοχή του φαγητού. Αν έχεις διάθεση μπορείς πάνω στη μελιτζάνα να προσθέσεις κιμά ή πλιγούρι.

Εκτιμώμενος χρόνος:
Οδηγίες εκτέλεσης

Κόβεις τις μελιτζάνες, προσθέτεις, αλάτι και λάδι και τις βάζεις να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

Μόλις ψηθούν τις σερβίρεις σε ένα πιάτο και από πάνω ρίχνεις μια κουταλιά γιαούρτι και σερβίρεις με σαλάτα ντομάτα και κρεμμύδι, ενώ προσθέτεις μαϊντανό.