Η σπανακόπιτα της τεμπέλας
Η σπανακόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες μου πίτες, όπως και η κοτόπιτα. Η γιαγιά μου στην Καρδίτσα κάθε φορά που πάμε στο χωριό, από μικρά παιδιά, μας υποδέχεται με λαχταριστή σπανακόπιτα -πολλές φορές φτιάχνει και χορτόπιτα με τα καλούδια του κήπου της.
Αυτή τη σπανακόπιτα τη φτιάχνω αρκετά συχνά στο σπίτι μου -μάλιστα την έχω ονομάσει της τεμπέλας γιατί δεν ανοίγω φύλλο οπότε δεν μου παίρνει πολύ χρόνο.
Σου έχω δώσει ξανά συνταγή για σπανακόπιτα, όπως τη φτιάχνει η φίλη μου Αγγελική και τώρα σου προτείνω να δοκιμάσεις ακόμα μια λαχταριστή συνταγή φτιαγμένει με μεράκι.
Υλικά
2 φύλλα (κατεψυγμένα όποια μάρκα εσύ προτιμάς)
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
3 μεγάλα πράσα
3 φρέσκα κρεμμιδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
μυρώνια
καυκαλήθρες
τραχανά
ανθότυρο ή φέτα (ότι προτιμάς)
ελαιόλαδο/ αλάτι
Εκτέλεση
Σ΄ένα wok βάζω το ψιλοκομμένο σπανάκι, τα μυρώνια, τα κρεμμυδάκια (φρέσκα και ξερά), τις καυκαλήθρες και τα αφήνω να πάρω να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρω στο ταψί.
Σ΄ένα ταψί στρώνω το πρώτο φύλλο και από πάνω προσθέτω όλα τα χορταρικά μου από το wok. Προσθέτω κομμάτια ανθότυρου ή φέτας και λίγο τραχανά (κρατάει τα υγρά και γίνεται πιο νόστιμη) και βάζω το άλλο φύλλο.
Περιμένω εντυπώσεις!!!!