Η ιταλική κουζίνα είναι η αγαπημένη μου και μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις. Στον απολογισμό των 2 χρόνων όπου έζησα στην Ιταλία στα plus βάζω τις μακαρονάδες που έμαθα να φτιάχνω.

Η συνταγή ταλιατέλες με θαλασσινά είναι η δική μου εκδοχή για το πασίγνωστο Frutti di mare -τα ζυμαρικά με θαλασσινά που φτιάχνονται ιδιαίτερα στη νότια Ιταλία. Η συγκεκριμένη συνταγή μου βγήκε έπειτα από διάφορους πειραματισμούς που έκανα με υλικά και είναι λίγο πικάντικη.

Γίνεται με δύο τρόπους: ο ένας είναι να βράσεις σε κατσαρόλα τα καλαμάρια και το χταπόδι και ο άλλο είναι να τα μαγειρέψεις στο τηγάνι /wok απλά θα σου πάρει περισσότερο χρόνο. Εγώ θα σου δώσω συνταγή με τη δεύτερη εκδοχή γιατί κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερη, δηλ. νοστιμότερη.

Εκτιμώμενος χρόνος:
Οδηγίες εκτέλεσης

Σε ένα μεγάλο τηγάνι/wok βάζω ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνω το σκόρδο, το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και το πράσο και ανακατεύω πολύ καλά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτω λίγο ούζο και ανακατεύω πολύ καλά. Έπειτα προσθέτω την φρέσκια ντομάτα, τα καλαμάρια, το χταπόδι, τη πάστα κόκκινης πιπεριάς, αλάτι, μείγμα πιπεριών, τζίντζερ (λίγο) και νερό και αφήνω να μαγειρευτούν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Τις γαρίδες τις προσθέτω στα τελευταία 7 λεπτά γιατί τόσο χρόνο χρειάζονται.

Σε μια κατσαρόλα βράζω τις ταλιατέλες μου -σύμφωνα με τις οδηγίες βρασίματος που αναγράφει η συσκευασία.

Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μου προσθέτω μέσα τις ταλιατέλες, ρίχνω μαϊντανό και ανακατεύω πολύ καλά.

Extra tips

-Μπορείς να βάλεις λιγκουίνι αντί για ταλιατέλες.

-Δεν βάζω ποτέ ζωμό λαχανικών- βγάζει τόσα αρώματα αυτό το φαγητό που δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

-Ούτε τυρί τριμμένο βάζω -αν και το αγαπώ στις μακαρονάδες εδώ δεν του χρειάζεται. Αν πάλι θέλεις να βάλεις διάλεξε ένα απαλό τυρί -τύπου μοτσαρέλα- για να μην γίνει περισσότερο πικάντικο.