Μια νόστιμη πρόταση για το γιορτινό τραπέζι είναι το Καρέ Χριστουγέννων -δηλαδή οι χοιρινές μπριζόλες με γέμιση.

Εγώ το συγκεκριμένο φαγητό το έφτιαξα για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα και πραγματικά βγήκε πολύ νόστιμο. Τόσο νόστιμο που θέλω να μοιραστώ μαζί σου τη συνταγή.

Πιο συγκεκριμένα να σου πω πως το έβαλα στη γάστρα με πατάτες και ετοίμασα μια σάλτσα, η οποία απογείωσε το αποτέλεσμα. Μπορείς να βρεις έτοιμο το καρέ Χριστουγέννων στο κρεοπωλείο ή να το φιάξεις μόνος/η -παίρνεις μπριζόλες ενδιάμεσα τις γεμίζεις με κάστανο, δαμάσκηνα, μήλα και κουκουνάρι ενώνεις τις μπριζόλες και τις δένεις σε σπάγγο.

Εκτιμώμενος χρόνος: 2 ώρες και 15 λεπτά.
Οδηγίες εκτέλεσης

Αν φτιάξεις μόνο τη γέμιση και δεν πάρεις έτοιμο το καρέ σε μια κατσαρόλα βάλε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, 5 μήλα, το κουκουνάρι -όσο προτιμάς- για να πάρουν μια πρώτη βράση. Μόλις είναι έτοιμη προσθέτεις στις μπριζόλες, τις ενώνεις και τις δένεις.

Στη γάστρα βάζεις το καρέ, τις πατάτες, ψιλοκόβεις τα υπόλοιπα 3 μήλα και τις σταφίδες. Σε ένα ποτήρι προσθέτεις τη μουστάρδα, το χυμό μανταρινιού, αλάτι, πιπέρι, μέλι (το πολύ 1 κουταλιά), λάδι, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και ανακατεύεις πολύ καλά. Το ρίχνεις πάνω από τις πατάτες και το καρέ. Ψήνεις για 2 ώρες και για 15 λεπτά αφήνεις ανοιχτό το καπάκι.

Ενδιάμεσα προσθέτεις λίγο νερό αν χρειαστεί.

Τη σάλτσα που θα έχει μέσα η γάστρα να τη βάλεις πάνω από το κρέας για να γίνει πιο νόστιμο.