Από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου νέα μέτρα ισχύουν στην Αττική για εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, η εστίαση θα λειτουργεί στο 50% της πληρότητάς της, σε όσες περιοχές της χώρας έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορονοϊού. Οι καθήμενοι περιορίζονται στους 4, προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, ενώ εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά τα καταστήματα από τις 12 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί. Επίσης, προβλέπεται αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.

Ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Πρώτο επίπεδο: ετοιμότητα

Δεύτερο επίπεδο: επιτήρηση

Τρίτο επίπεδο: αυξημένη επιτήρηση

Τέταρτο επίπεδο: αυξημένου κινδύνου

Τα μέτρα θα είναι οριζόντια για τις Περιφερειακές Ενότητες και θα αξιολογείται η κατάσταση εάν ένας δήμος παρουσιάζει διαφορετικά επιδημιολογικά δεδομένα.

Στο επίπεδο υψηλού κινδύνου βρίσκονται σύμφωνα με τον χάρτη του ΕΟΔΥ οι εξής περιοχές: Αττική, Αχαϊα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μύκονος, Σάμος, Κέα – Κύθνος, Λέσβος, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη και Πέλλα.

Να σημειώσουμε πως η Αττική ανήκει στην κατηγορία 3 (αυξημένης επιτήρησης). Οι δήμοι της Αττικής που μέχρι στιγμής συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα είναι του Πειραιά και άλλων τριών που ανήκουν στην Δυτική Αττική: Πρόκειται για το Δήμο Ιλίου, των Αχαρνών και του Περιστερίου.

Δείτετους πίνακες:

metra_koronoios_ekpaideusi
metra_koronoios_xartis_estiasi_laikes
metra_covid_xartis
metra_koronoios_covid_ellada_xartis
metra_covid_xartis
metra_koronoios_covid_ellada_xartis
metra_koronoios_kommotiria
metra_koronoios_athina_nixta_kedra