Αγαπώ πολύ τις μακαρονάδες και τη περίοδο της νηστείας πειραματίζομαι με πολλές συνταγές. Από το είδος των ζυμαρικών μέχρι τις σάλτσες οι μακαρονάδες είναι το καλύτερο comford food.

Διάλεξα 6 συγκλονιστικές μακαρονάδες να τις δοκιμάσεις και θα τις φτιάχνεις κάθε εποχή του χρόνου.

Γαριδομακαρονάδα μεθυσμένη από τους Μοναχούς των Μετεώρων

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί
6 κ.σούπας ελαιόλαδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες

250 γρ. πολτό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1) Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ταμπάσκο (προαιρετικά). Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη σάλτσα και τοποθετούμε σε ένα άλλο σκεύος. Στη σάλτσα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αν χρειαστεί και δεύτερο, και μέσα σ’ αυτή τη σάλτσα βράζουμε τα μακαρόνια. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός τοποθετούμε τις γαρίδες και μόλις έχει πιει τελείως τη σάλτσα το φαγάκι μας είναι έτοιμο.

Μακαρονάδα με καρύδια και κανέλα

Η συνταγή της αγιορείτικης κουζίνας είναι ιδιαίτερη και γίνεται πολύ εύκολα.

Υλικά

1 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα και καρύδια
1/2 κιλό μακαρόνια
1/2 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση:
Βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με τριμμένα αμύγδαλα, καρύδια καθώς και λίγη κανέλα. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό.

Μακαρονάδα με σάλτσα αχινού

Η συνταγή είναι του πατέρα Νικήτα. από την αγιορείτικη κουζίνα.

Υλικά για τη μακαρονάδα:
1 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
1 κουταλιά λάδι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά ρίγανη

Υλικά για τη σάλτσα:
5 αχινοί
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι. Τα σουρώνουμε και τα καίμε με το βούτυρο και το λάδι, ρίχνοντας και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε καλά. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο λάδι. Ανοίγουμε τους αχινούς και παίρνουμε το χαβιάρι τους και το ζουμί τους. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Αφού βράσουν για 10 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω στα μακαρόνια.

Ζυμαρικά με μανιτάρια από τη μοναστηριακή κουζίνα

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από τους καλόγερους των Μετεώρων και τη φτιάχνω πολύ συχνά γιατί είναι νόστιμη. Δες εδώ τη συνταγή.

Μακαρονάδα με θαλασσινά

Αυτή τη συνταγή την είχα φτιάξει μετά από αρκετούς πειραματισμούς γιατί έχω προσθέσει ψητή πιπεριά για να γίνει πιο καυτερή. έχει ιδιαίτερη γεύση, αλλά πολύ νόστιμη. Δες εδώ τη συνταγή.

Μακαρονάκι κοφτό με σπανάκι

Μια συνταγή από τη μοναστηριακή κουζίνα.

Υλικά:
1 κιλό σπανάκι βρασμένο, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο καλά
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 καρότο, τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας φύλλα σέλινου, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Αλάτι, πιπέρι
½ κιλό κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλινο σε λάδι, ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν σε σιγανή φωτιά. Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Τα σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα. Προσθέτουμε το σπανάκι στη μέση των μακαρονιών.