Η μοναστηριακή κουζίνα είναι η αγαπημένη μου. Βρίσκω ενδιαφέρουσες προτάσεις με αγνή πρώτη ύλη και ότι έχω φτιάξει είναι ιδιαίτερα νόστιμο. Μάλιστα, όταν κάνω τραπέζι σε γονείς και  φίλους έχω πάντα μια συνταγή από τους μοναχούς, οι οποίοι μαγειρεύουν εξαιρετικά δίνοντας μεγάλη βάση στη διατροφή τους.

Όλοι μας τώρα στις διακοπές έχουμε αυγά από κάποιον νησί, το χωριό μας και φυσικά χόρτα εποχής. Τι πιο νόστιμο να ετοιμάσεις ομελέτα με χόρτα από την μοναστηριακή κουζίνα.

Υλικά:

2-3 αυγά
1 κουτ. του γλυκού κομμένα φρέσκα μικρά κρεμμυδάκια
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό
1/2 κουτ. της σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
1 φλιτζάνι άγρια χόρτα, βρασμένα και καλά στραγγισμένα
15 γραμμ. βούτυρο για τηγάνισμα
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Xτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τα χόρτα, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το τυρί και τα ξαναχτυπάτε ακόμα μια φορά, ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Zεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε το μίγμα. Tο ανακατεύετε για 1 λεπτό, γέρνοντας το τηγάνι και σηκώνοντας τις άκρες της ομελέτας, καθώς αυτή πήζει, έτσι ώστε το υγρό να μπορεί να τρέξει από κάτω. Όταν το αυγό πήξει και ροδίσει από κάτω, αλλά από πάνω είναι ακόμη ρευστό σαν κρέμα, γυρίζετε το ένα άκρο της ομελέτας και το αφήνετε στη μέση της και μετά αφήνετε να γλιστρήσει η ομελέτα σε μια ζεστή πιατέλα, έτσι ώστε να διπλωθεί στα τρία.

Extra tips:

  • Πολλές φορές φτιάχνω την συγκεκριμένη ομελέτα λίγο διαφορετικά. Πρώτα ετοιμάζω την ομελέτα –σκέτη- βάζω τα χόρτα από πάνω και διπλώνω την ομελέτα (όπως φαίνεται στην φωτογραφία).

Πρόσθεσε λίγα τριμμένα καρύδια από πάνω