Κοτόπουλο με πιλάφι από άγριο ρύζι
Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Κοτόπουλο με πιλάφι από άγριο ρύζι

Ένα γευστικό e-book δημιούργησε η personal trainer Ιωάννα Λαουμτζή μαζί με τον καταξιωμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη, με ένα μενού 5 εκρηκτικών συνταγών που θα σε εντυπωσιάσουν, θα σε στέψουν βασιλιά ή βασίλισσα της κουζίνας και θα κάνουν τους ανθρώπους της ζωής σου να γλείφουν τα δάχτυλά τους! Μέσα από τις σελίδες του θα έχεις την ευκαιρία να διασκεδάσεις μαγειρεύοντας με την καρδιά σου για την παρέα, την οικογένειά και για τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

“Το IL Exclusive Cookbook είναι για εμένα μια γιορτινή συνήθεια που ήρθε για να μείνει και με κάνει να νιώθω πραγματικά χαρούμενη και περήφανη. Γιατί εκτός από το να φέρει τη γεύση στην καθημερινότητά σου, μοιράζει το μήνυμα της αισιοδοξίας μέσα από τη χαρά της προσφοράς. Τα συνολικά έσοδα του e-book θα διατεθούν στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικόν Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, Κιβωτός του Κόσμου, ώστε να ενισχύσουμε όλοι μαζί το ασταμάτητο έργο του Οργανισμού που φροντίζει απροστάτευτα παιδιά και οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα” αναφέρει η Ιωάννα Λαουμτζή.

Μια από τις συνταγές που ξεχώρισα είναι το κοτόπουλο με το πιλάφι, για εσένα που προσέχεις τη διατροφή σου και θέλεις κάτι πολύ νόστιμο και υγιεινό.

Διαδικασία : Για να το αγοράσει όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά ️στο 210 9918938, είτε μέσω της φόρμας  https://www.ioannalaoumtzi.gr/contact/ ξεκινώντας το μήνυμά του με το “IL Exclusive Christmas Cookbook”.

Εκτιμώμενος χρόνος:
Οδηγίες εκτέλεσης

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο μέσα-έξω. Αλατοπιπερώνουμε πολύ
καλά, τόσο την εσωτερική όσο την εξωτερική πλευρά. Πηγαίνουμε στην πλευρά του
κεφαλιού, και με το ένα χέρι μας ανασηκώνουμε και διαχωρίζουμε το δέρμα από το
στήθος. Βάζουμε στο κενό που δημιουργήθηκε το βούτυρο και κάνουμε ένα ελαφρύ
μασάζ στο κοτόπουλο έτσι ώστε να διανεμηθεί παντού. Παίρνουμε το λεμόνι, το
τρυπάμε σε 4-5 σημεία με μία βελόνα ή με τη μύτη ενός μαχαιριού. Το τοποθετούμε
στην κοιλιά του κοτόπουλου μαζί με το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Αλείφουμε το
κοτόπουλο με το ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στον αέρα.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπορεί να μπει και στο φούρνο και
τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Γυρίζουμε την πλευρά του στήθους προς τα κάτω και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο
για 30 ́. Γυρίζουμε το κοτόπουλο να ροδίσει από την άλλη πλευρά για άλλα 10 ́,
ανεβάζοντας παράλληλα τη θερμοκρασία στους 195°C.

Β. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα κόβουμε σε
μικρούς κύβους. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο.
Τσιγαρίζουμε για 3-4 ́ το σκόρδο και το κρεμμύδι, τόσο ώστε να μην πάρουν χρώμα
αλλά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για άλλα 2 ́.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε στη φωτιά να συμπυκνωθεί στο 1/2.
Συμπληρώνουμε με το ζωμό (ή το νερό) και χαμηλώνουμε ελαφρά τη φωτιά.
Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35-40 ́ και 5 ́ πριν ολοκληρωθεί, προσθέτουμε και τα
υπόλοιπα υλικά. Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.

Γ. Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες,
προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και συμπυκνώνουμε στο 1⁄3.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και βράζουμε για άλλα 1-2 ́. Τέλος, αρωματίζουμε τη
σάλτσα με το καυτερό πιπέρι και το χυμό lime.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ. Τοποθετούμε τη σάλτσα σε ένα σκεύος της επιλογής μας.
Τοποθετούμε το πιλάφι σε μία πιατέλα. Μεριδοποιούμε το κοτόπουλο και το
απλώνουμε όμορφα πάνω στο άγριο ρύζι.