Φτιάξε ζεστό κρασί (Gluhwein) με πορτοκάλι και κανέλα
Στη χώρα μας το ζεστό κρασί ή αλλιώς Gluhwein δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ιδιαίτερα τις γιορτές το Gluhwein γίνεται ανάρπαστο κυρίως στη Γερμανία, αλλά και σε πολλές Σκανδιναβικές χώρες.
Προσωπικά το φτιάχνω πολύ συχνά στο σπίτι μου τώρα το χειμώνα, ειδικά όταν έχω καλεσμένους. Είναι το τέλειο ποτό για να το σερβίρεις ακόμα και ως welcome drink.
Θα σου δώσω τη δική μου συνταγή όπου τα μπαχαρικά παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Υλικά
Κόκκινο κρασί
2 πορτοκάλια
Στικ κανέλας
Ginger
Ρόδι (για το σερβίρισμα)
Δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το κόκκινο κρασί μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής -εκτός από το ρόδι. Μόλις πάρει βράση το βγάζετε και το προσθέτετε σε ποτήρια.
Για το σερβίρισμα προσθέστε ρόδι, στικ κανέλας και αν θέλετε μια φέτα πορτοκάλι.
Extra tip
Αυτή την περίοδο τα super-market έχουν Gluhwein όπου μπορείτε να αγοράσετε. Κάνετε την ίδια ακριβώς διαδικασία.
Εγώ το βάζω σε μια μεγάλη κανάτα όπου έχω γεμίσει ρόδια, στικ κανέλας και μπόλικες φέτες πορτοκαλιού για ακόμα πιο έντονη γεύση. Γιατί τα μπαχαρικά δίνουν ακόμα πιο φανταστική γεύση.
Στην υγεία σας!!!