Η συγκεκριμένη συνταγή είναι της αγαπημένης φίλης μου, Αγγελικής Σαραντίδου, η οποία είναι καταπληκτική μαγείρισσα. Αγαπάει την μαγειρική και της αρέσει να πειραματίζεται με τα πιάτα βγάζοντας πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Το κριθαρότο με γαρίδες- πιάτο που μου θυμίζει καλοκαίρι- είναι από τα πιο γευστικά πιάτα που φτιάχνει η Αγγελική και δεν θα μπορούσα να μην της ζητήσω την συνταγή. Αυτή την περίοδο που πολλοί από εσάς νηστεύεται είναι η καλύτερη επιλογή να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτήν την συνταγή.

Υλικά για 3 μερίδες

  • ½ κιλό Γαρίδες (ολόκληρες)
  • 300 γραμ. Κριθαράκι (Χονδρό)
  • 1 Κρεμμύδι (Ξερό)
  • 150 ml Κρασί (1 ποτήρι)
  • 1 σφηνάκι Ούζο
  • 150 γραμ. Ντοματίνια
  • Μαϊντανός
  • Μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 6 κ.σ. Λάδι

 

Εκτέλεση

  • Για τις γαρίδες: Σε ένα μπολ βάζουμε τα κεφάλια, αφαιρούμε το τσόφλι κ τα ποδαράκια, τις καθαρίζουμε και τις πλένουμε καλά. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε την ψίχα από τις γαρίδες.
  • Στο 1οτηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι και το ½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά (δεν περιμένουμε να κάψει το λάδι). Έπειτα προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Τέλος, βάζουμε λίγο λίγο ζεστό νερό κ ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
  • Στο 2οτηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι, το ½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα κεφάλια από τις γαρίδες σε χαμηλή φωτιά (δεν περιμένουμε να κάψει το λάδι). Στη συνέχεια, κόβουμε τα ντοματίνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο μπούκοβο. Κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια την ψίχα της γαρίδας και την προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε το λευκό κρασί, το ούζο και ανακατεύουμε για λίγη ώρα μέχρι να βγει το ζουμί. Αφαιρούμε και πετάμε τα κεφάλια και μετά το υλικό από το 2ο τηγάνι προστίθεται στο 1ο με το κριθαράκι.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί τελείως το νερό και στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Καλή απόλαυση!