Ανήκεις στην κατηγορία που δεν πρόλαβες να κάνεις μανικιούρ πριν κλείσουν τα ινστιτούτα ομορφιάς  και έχει κατέβει αρκετά το (παλιό) ημιμόνιμο μανικούρ σου;

Σε καταλαβαίνω απόλυτα -δεν είσαι η μόνη! Η nail- expert Βάνα Γιαννοπούλου, ιδιοκτήτρια του Chroma Concept Store δίνει tips για να αφαιρέσεις μόνη σου στο σπίτι το ημιμόνιμο μανικούρ.

Step 1:

Το πρώτο βήμα στην at-home αφαίρεση περιλαμβάνει λιμάρισμα του ημιμόνιμου με μία λίμα. Με απαλές και αργές κινήσεις ξεκινήστε να τρίβετε την επιφάνεια του νυχιού σας για να διώξετε το top coat. Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε με τη λίμα. Αποφύγετε να λιμάρετε πολύ βαθιά στο χρώμα. Βασικά θέλουμε μόνο να αφαιρεσουμε τη γυαλάδα.

Step 2:

Το μυστικό στην αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ είναι να μουλιάσετε τα δάχτυλά σας σε καθαρό ασετόν. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με 2 τρόπους, είτε γεμίζοντας ένα μπολ με ασετόν, είτε χρησιμοποιώντας ένα εμποτισμένο κομμάτι βαμβακι σε κάθε νύχι. Αφού εμποτίσετε το βαμβάκι, τοποθετήστε το πάνω σε κάθε νύχι και τυλίξτε το εκεί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία και στα 10 δάχτυλά σας, περιμένετε 10-15 λεπτά και κάντε έναν έλεγχο. Το ημιμόνιμο θα πρέπει να μοιάζει σαν να φεύγει από το νύχι και να έχει σηκωθεί. Τα υπολείμματα που έμειναν θα πρέπει να μπορούν να αφαιρεθούν με λίγη ή ελάχιστη πίεση. Αν όχι, περιμένετε άλλα 5 λεπτά με το ασετόν και ξαναπροσπαθήστε.

Step 3:

Μόλις το ημιμόνιμο βερνίκι έχει μουλιάσει πλήρως, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από το κάθε δάχτυλο, τραβώντας το με λίγη πίεση προς τα πάνω. Για τα υπολείμματα που πιθανώς μείνουν πάνω στο νύχι χρησιμοποιήστε ένα nail stick και δουλέψτε κάτω από το βερνίκι, ώστε να το σηκώσετε προς τα πάνω.

Step 4:

Αφού, λοιπόν, ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα με επιτυχία και αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ σας χωρίς να καταστρέψετε το νύχι σας, ήρθε η ώρα για ενυδάτωση. Μετά από την επαφή με το ασετόν άλλωστε, τα δάχτυλά σας την έχουν ανάγκη. Μουλιάστε τα νύχια σας με λάδι καρύδας για 5-7 λεπτά και μετά εφαρμόστε ένα έλαιο για τα πετσάκια, ώστε να τα ενυδατώσετε. Σε περίπτωση όμως που έχετε σκοπό να τα βάψετε ξανά, με κανονικό βερνίκι προφανώς, παραλείψτε αυτό το βήμα μέχρι να στεγνώσει τελείως το νέο σας μανικιούρ.
Καλή επιτυχία ladies!!!