Διανύοντας την Μεγάλη Βδομάδα οι συνταγές από την μοναστηριακή κουζίνα έχουν πολύ ενδιαφέρον. Η μεθυσμένη γαριδομακαρονάδα είναι νόστιμη και ιδιαίτερα πικάντικη –ιδανική πρόταση για το νηστίσιμο τραπέζι.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί
6 κ.σούπας ελαιόλαδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες

250 γρ. πολτό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
1) Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να σταγγίξουν.
Βήμα 2
2) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη.
Βήμα 3
3) Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σωτάρουμε.
Βήμα 4
4) Προσθέτουμε τις γαρίδες.
Βήμα 5
5) Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ταμπάσκο (προαιρετικά).
Βήμα 6
6) Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λέπτα.
Βήμα 7
7) Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη σάλτσα και τοποθετούμε σε ένα άλλο σκεύος.
Βήμα 8
8) Στη σάλτσα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αν χρειαστεί κα δεύτερο, και μέσα σ’ αυτή τη σάλτσα βράζουμε τα μακαρόνια.
Βήμα 9
9) Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός τοποθετούμε τις γαρίδες και μόλις έχει πιεί τελείως τη σάλτσα το φαγάκι μας είναι έτοιμο.