Γράφει η style expert, Μαρία Μπαρτζώκα

Μετά από έναν χειμώνα γεμάτο προκλήσεις ήρθε- επιτέλους- η ώρα της διατροφής, της γυμναστικής, της προσδοκίας, του χρώματος, του κυκλαδίτικου αέρα με άλλα λόγια η ώρα της ελευθερίας. Έτσι θέλω να ελπίζω!

Ο γιος μου προγραμματίζει και ψάχνει μετά μανίας ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη, θέλει λέει να δοκιμάσει μπουγάτσα, κι εγώ ονειρεύομαι καλοκαιρινές διακοπές και απαλά αεράτα υφάσματα που θα είναι μία υπέροχη αλλαγή από τα στιβαρά, γερά και χοντρά υφάσματα του χειμώνα που μας πέρασε, όχι ότι προλάβαμε να τα χαρούμε καθώς περάσαμε τον περισσότερο καιρό φορώντας τις πυζάμες μας.

Οι τάσεις φέτος, όπως και κάθε χρονιά, περιλαμβάνουν λίγο απ’ όλα, εγώ όμως αν και δεν είμαι άνθρωπος που ακολουθώ τις τάσεις είτε στον τρόπο που ντύνομαι είτε στον τρόπο που σχεδιάζω θα αναφερθώ μέσα από το άρθρο μου σε αυτές που αγαπώ. 

Τα βασικά χρώματα της χρονιάς από την Pantone είναι ένα ζωηρό κίτρινο και ένα όμορφο απαλό γκρι, όμορφα χρώματα που δυστυχώς μέχρι στιγμής έμειναν στιλιστικά ανεκμετάλλευτα. Όσον αφορά τα χρώματα της άνοιξης μπορείς να βρεις όμορφα παστέλ, έντονο κόκκινο, μπλε, πορτοκαλί και πράσινο και μερικά πολύ όμορφα και ζωντανά χρώματα όπως το “Party Pink” και το “Carnival Glass”. 

Στις τάσεις των πατρόν εξακολουθούμε να βλέπουμε όγκους, κυρίως μανίκια, όπως έχει το υπέροχο λευκό φόρεμα Alexander McQueen, φορέματα και ειδικά με κορδονιά, δες crisscross trend, που χρησιμοποίησε πάρα πολύ στην κολεξιόν του ο μοναδικός Jacquemous, υπέροχες πιέτες σε διάφορα πλάτη όπως βλέπουμε στο φόρεμα των Off White αλλά και διαχρονικά και πανέμορφα ασπρόμαυρα όπως το σακάκι από τη συλλογής μου για την Άνοιξη – Καλοκαίρι Μαρία Μπαρτζώκα.

Τέλος να μην ξεχάσουμε να διπλώσουμε όμορφα-όμορφα και να κρύψουμε για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια τα πολύ στενά μας παντελόνια καθώς φαίνεται ότι τα παντελόνια με φαρδιά και άνετα μπατζάκια ήρθαν για να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.