Δύο είναι τα μέρη για τα οποία φημίζεται η Ζάκυνθος: το Ναυάγιο και η Μπόχαλη. Όταν έκανα έρευνα για το τι να κάνω στο όμορφο νησί του Ιονίου έπαιρνα ακριβώς την ίδια απάντηση.

Το παραδοσιακό χωριουδάκι -είναι πολύ μικρό- που βρίσκεται γατζωμένο στην κορυφή του ακρωτηρίου στην πίσω μεριά της πόλης της Ζακύνθου θα σε αποζημιώσει με τη φανταστική θέα. Άσε που δεν θα σταματήσεις να φωογραφίζεις το τοπίο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του τόπου, την περίοδο της Ενετοκρατίας, αλλά και τα μετέπειτα χρόνια η Μπόχαλη αποτελούσε την αριστοκρατική συνοικία της πόλης και γενικότερα του νησιού. Περπατώντας στα σοκάκια θα διαπιστώσεις πως η αίγλη της διατηρείται μέχρι σήμερα.

Εμείς πήγαμε στη Μπόχαλη απογευματινή ώρα, λίγο πριν τη δύση του ηλίου, όπου η θέα στη πόλη της Ζακύνθου και το Ιόνιο πέλαγος πραγματικά είναι εκθαμβωτική. Δεν χόρταινα να χαζεύω το τοπίο που απλωνόταν μπροστά στα μάτια μου.

Σίγουρα η επίσκεψη στη Μπόχαλή είναι ιδανική την ώρα του ηλιοβασιλέματος, αλλά θα σου πρότεινα να την επισκεφτείς και το πρωί, καθώς μόλις στα 100 μέτρα βρίσκεται το ιστορικό Κάστρο του νησιού. Επίσης, αξίζει να πας στο Λόφο του Στράνη -εκεί ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τονεθνικό μας ύμνο.

Όπως έγραψα παραπάνω εμείς οικογενειακώς επισκεφτήκαμε τη Μπόχαλη λίγο μετά τις 18.30 μμ. Φυσικά, όχι μόνο εμείς αλλά πάρα πολλοί τουρίστες , οι οποίοι (μαζί με μας) απολαμβάνουν τις Αυγουστιάτικες διακοπές τους. Το μέρος είναι πολύ μικρό και δεν έχει πάντα χώρο για να παρκάρουν όλοι κοντά. Αρχικά, απολαύσαμε τα σοκάκια του χωριού με τις καταπράσινες αυλές την ώρα που ψάχναμε να βρούμε parking. Για καλή μας τύχη καταφέραμε να βρούμε θέση στο υπαίρθο free χώρο στάθμευσης.

Απολαύσαμε τη θέα, βγάλαμε τις φώτος, ανάψαμε κεράκι στην εκκλησία, κάναμε μια μικρή βόλτα και φύγαμε σχετικά νωρίς γιατί άρχισε να μαζεύει περισσότερο κόσμο. Είπαμε, ήταν Αύγουστος και στα must see του νησιού είναι αυτό το παραδοσιακό χωριουδάκι.

Φυσικά, αν θέλεις μπορείς να μείνεις για φαγητό, καφέ, παγωτό καθώς έχει αρκετά μαγαζιά με καταπληκτική θέα. Εμείς δεν μείναμε -και να θέλαμε δεν υπήρχε τραπέζι άδειο (!).

Έχεις επισκεφτεί τη Μπόχαλη;;