Διάβασε εδώ για την Όλυμπος στην Κάρπαθο

Η Κάρπαθος είναι ένα νησί αποκάλυψη με τις παραλίες να κερδίζουν τον επισκέπτη. Η παραλία Άπελλα έχει βραβευτεί πάρα πολλές φορές, ωστόσο η δική μου αγαπημένη είναι η “Κυρά Παναγιά”.

Ο ακατοίκητος οικισμός της Καρπάθου, η Κυρά Παναγιά, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και τα ανατολικά παράλιά του, σε απόσταση 15 χιλιόμετρα από την Χώρα (της Καρπάθου). Γνωστός για το ομώνυμο εκκλησάκι, το οποίο στέκεται σε έναν βράχο δίπλα στη θάλασσα, βορειοανατολικά από την παλιά πρωτεύουσα του νησιού το Απέρι και χρονολογείται από τον 6ο αιώνα.

Μάλιστα, την περίοδο που είχα πάει, στις 6 Αυγούστου, γιόρταζαν τη γιορτή του καλαμαριού και ήταν μια ωραία εμπειρία. Από νωρίς το πρωί οι ντόπιοι ετοίμαζαν εκλεκτούς μεζέδες με πρωταγωνιστή το καλαμάρι για το πανηγύρι που θα γινόταν το ίδιο βράδυ.

Από την Κάρπαθο μέχρι τη παραλία της Κυρά Παναγιάς η διαδρομή είναι σχετικά καλή -το δύσκολο κομμάτι είναι μόλις φτάνεις στο στενό για να στρέψεις κάτω στη παραλίας μιας και είναι χωματόδρομος. Θα σου πρότεινα να μην αργήσεις να φύγεις από τη παραλία και σε πιάσει το βράδυ.

Η πιο φωτογραφημένη παραλία του νησιού έχει χρυσαφένια αμμουδιά, καταγάλανα βαθιά νερά και είναι περικυκλωμένη από βουνά ντυμένη στα πεύκα, τα οποία φτάνουν μέχρι τη παραλία.

Είναι μικρή παραλία -πήγαινε νωρίς για να προλάβεις μια θέση. Ένα κομμάτι της παραλίας έχει ομπρέλες, ενώ μπορείς να στρώσεις πιο πέρα την πετσέτα σου. Αν θέλεις σκια, στην αριστερή πλευρά υπάρχουν βράχοι όπου μπορείς να καθίσεις εκεί.

Έχεις πάει;