Ο Βοϊδομάτης εβρίσκεται στο νομό Ιωαννίνων, είναι παραπόταμοςτου Άωου και είναι το καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης, ενώ οι κύριες πηγές του είναι ακριβώς κάτω από το χωριό Βίκος. Στην διαδρομή του ο ποταμός δέχεται και άλλα υδάτινα ρεύματα που σχηματίζονται στις πλαγιές της Τύμφης ή προέρχονται από το Φαράγγι του Βίκου και τελικά συμβάλει στον Αώο κοντά στην Κόνιτσα.

Από το φαράγγι του Βίκου

Ο ποταμός έχει μήκος 15 χιλιόμετρα και η προέλευση του ονόματος του είναι σλαβική από τις λέξεις voda (νερό) και mati (πηγή) -και όχι από την καθιερωμένη παρετυμολογία βόιδι δηλ. βόδι και μάτι (μάτι του βοδιού).

Ποταμός Βοϊδομάτης

Διάβασε εδώ για απόδραση στα Ζαγοροχώρια

Στο Βοϊδομάτη θα απολαύσεις πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Εκτός από το κλασσικό rafting και το κανόε καγιάκ αξίζει να κάνεις ιππασία.

Διάβασε εδώ για επίσκεψη στις Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο.

Στα Ζαγοροχώρια έχω πάει κάθε εποχή του χρόνου -είναι ένα μέρος που επισκέπτομαι τα τελευταία 10 χρόνια γιατί το τοπίο είναι απλά μαγικό. Τα νερά από τα ποτάμια περνάνε μέσα από το πράσινο, γραφικά χωριά, τοπικές γεύσεις, αθλητικές δραστηριότητες δεν σε αφήνουν ποτέ να βαρεθείς το συγκεκριμένο τόπο.

Η ιππασία είναι μια από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες και την απολαμβάνω περισσότερο την άνοιξη και αρχές φθινοπώρου. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρεις οικονομικές προτάσεις για να κάνεις με τη παρέα ή την οικογένεια σου βόλτα με θέα τον ποταμό Βοϊδομάτη και πάνω απ όλα με ασφάλεια -τα άλογα εξάλλου ακολουθούν τον οδηγό.

Έχεις κάνει ιππασία στα Ζαγοροχώρια;