Η Κρήτη φημίζεται για τις παραλίες της και ο «Ληστής» είναι από τις ωραιότερες του νησιού, αλλά παραμένει άγνωστη για το ευρύ κοινό.

Στην Κρήτη κάποιες παραλίες δεν είναι τόσο γνωστές και δεν έχουν πάρει την αναγνωρισιμότητα που τους αρμόζει στο Instagram. Οι πιο ψαγμένοι, όμως, ταξιδευτές ανακαλύπτουν παραλίες πραγματικά διαμάντια για να απολαύσουν το μπάνιο τους σε πεντακάθαρα νερά και όχι τόσο τουριστικά.

Η παραλία «Ληστής» είναι ένα τέτοιο διαμαντάκι, το οποίο βρίσκεται 69 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου. Μεταξύ του Κερατόκαμπου και του Τσούτσουρου, αυτών των δύο οικισμών, θα συναντήσει μια μικρή παραλία με καταγάλανα νερά.

Για να φτάσειςστη παραλία του Ληστή θα κατέβεις από μια απότομη πλαγιά -εννοείται να φοράς αθλητικά- αλλά η όλη διαδικασία, η θέα και φυσικά τα τιρκουάζ νερά θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

Η παραλία Ληστής είναι μικρή, έχει άμμο και ρηχά νερά, ενώ το τοπίο γίνεται πιο εντυπωσιακό με τους βράχους. Οι πιο τολμηροί απολαμβάνουν τις βουτιές από τους βράχους. Δεν είναι οργανωμένη παραλία και για σαυτό να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα: νερό και κάτι για φαγητό.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής η παραλία πήρε το όνομα της από το ληστή που κατοικούσε στη περιοχή και όλοι τον φοβόντουσαν. Στην ανατολική πλευρά βρίσκεται ένας μεγάλος βράχος, ο οποίος έχει σπηλιές και εκεί έβρισκε καταφύγιο ο ληστής.