Έχεις πάει ποτέ σ΄ένα μέρος που να το έχεις ερωτευτεί με τη πρώτη ματιά (που λέμε) και κάθε φορά που το επισκέπτεσαι είναι σαν να το βλέπεις πρώτη φορά;

Για μένα αυτό το μέρος έχει όνομα: Ζαγοροχώρια. Επιδιώκω να πηγαίνω τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και κάθε φορά ανακαλύπτω κάτι νέο. Ακόμα και τα ίδια μέρη που τα έχω επισκεφτεί πολλές φορές δεν τα βαριέμαι.

Μάλλον έχει να κάνει με το τοπίο της Ηπείρου. Η φύση έχει μια τέτοια γοητεία που σε καλεί συνέχεια κοντά της: πολύ πράσινο, τοξωτά γεφύρια, τρεχούμενα πεντακάθαρα νερά.

Ένα από τα αξιοθέατα που θα επισκεφτείς στα Ζαγοροχώρια είναι οι Κολυμπήθρες. Θα τις βρεις στο δρόμο προς το χωριό Πάπιγκο -από τα πιο τουριστά και γραφικά χωριά της περιοχής. Συγκεκριμένα, οι Κολυμπήθρες βρίσκονται ανάμεσα στο Πάπιγκο και το Μικρό Πάπιγκο.

Πραγματικά οι Κολυμπήθρες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές -ένας πέτρινος γεωολογικός σχηματισμός στον οποίο θα δεις φυσικές πισίνες με πεντακάθαρα, τρεχούμενα νερά.

Τους καλοκαιρινούς μήνες θα δεις αρκετούς επισκέπτες να κάνουν μπάνιο. Η παράδοση λέει πως ο Αλή πασάς συνήθιζε να κάνει εκεί το μπάνιο του μαγεμένος από το ιδιαίτερο τοπίο της περιοχής.

Έχεις επισκεφτεί τις Κολυμπήθρες;;