Το Netflix μπήκε στη ζωή μου πριν δύο χρόνια. Ναι, ξέρω έμεινα πολύ πίσω, αλλά πραγματικά προτιμώ να κάνω άλλα πράγματα από το να είμαι συνέχεια κολλημένη σε μια οθόνη.

Όμως, υπάρχουν και κάποιες νύχτες που για να χαλαρώσω θέλω να δω ταινία ή σειρά -ειδικά αυτή τη περίοδο που μένουμε περισσότερο στο σπίτι.

Η εισαγωγή μου στο χώρο του Netflix έγινε με το The Crown, αλλά στη πορεία με κέρδισαν οι ισπανικές σειρές. Θα σου προτείνω 5 αγαπημένες μου, οι οποίες μου κράτησαν το ενδιαφέρον και θα σου κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά (και) τα φθινοπωρινά βράδια σου.

Grand Hotel

Γιατί να το δεις: Ήταν η πρώτη ισπανική σειρά που είδα και με ξενύχτησε πολλές φορές. Σειρά εποχής με καλούς ηθοποιούς, ωραία κοστούμια και ενδιαφέρουσα πλοκή. Οι ανατροπές σε κρατάνε σε εγρήγορση και δεν θέλεις να τελειώσει το επεισόδιο.

Υπόθεση: Αποφασισμένος να μάθει την αλήθεια για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της αδελφής του, ο τολμηρός Χούλιο θα ενταχθεί στο προσωπικό του ξενοδοχείου, προσποιούμενος ότι έχει μόλις προσληφθεί, με σκοπό να ερευνήσει την υπόθεση. Βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, θα κινηθεί ανάμεσα στις κουζίνες και τις κάμαρες των υπαλλήλων με την ίδια άνεση που θα κινηθεί και ανάμεσα στις μεγάλες αίθουσες και τις πολυτελείς σουίτες των επισκεπτών. Ο Χούλιο θα ξεσκεπάσει μυστικά και θα ανοίξει πόρτες που θα έπρεπε να μείνουν για πάντα κλειστές. Μόνη σύμμαχός του, θα γίνει στην πορεία η κόρη της ιδιοκτήτριας, η Αλίσια Αλαρκόν, μια γοητευτική γυναίκα με ανεξάρτητο πνεύμα, πρόσφατα αρραβωνιασμένη με τον οικονομικό διευθυντή κατόπιν των πιέσεων της μητέρας της. Παρόλο που η Αλίσια θα ανακαλύψει σύντομα την πραγματική ταυτότητα του Χούλιο, δέχεται να τον βοηθήσει να βρει την αδελφή του. Δεν της περνά, όμως, καθόλου από το μυαλό πού ακριβώς μπορεί να την οδηγήσει αυτή η απόφασή της…

Elite

Γιατί να το δεις: Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της Ισπανίας και ξεκινάει με ένα φόνο. Οι χαρακτήρες έχουν ενδιαφέρον, όλα γίνονται πολύ γρήγορα και εσύ θα μπεις στη διαδικασία να ψάξεις το δολοφόνο. Και οι 3 seasons είναι φανταστικές.

Υπόθεση: Το Λας Ενσίνας είναι το καλύτερο σχολείο για εκλεκτούς στην Ισπανία, όπου η ελίτ της χώρας στέλνει τα παιδιά της να σπουδάσουν. Είναι επίσης το σχολείο όπου μόλις έγιναν δεκτά τρία παιδιά από οικογένειες της εργατικής τάξης, μετά την κατάρρευση της ακαδημίας τους και την απόφαση του τοπικού συμβουλίου των καθηγητών να κατανείμει τους μαθητές στα σχολεία της περιοχής. Νόμιζαν ότι έκαναν την τύχη τους… αλλά μάλλον τελικά δεν ήταν και τόσο τυχεροί. Η σύγκρουση μεταξύ εκείνων που έχουν τα πάντα και εκείνων που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, δημιουργεί έναν κατακλυσμό γεγονότων που τελικά καταλήγει σε μια δολοφονία. Ποιος είναι πίσω από το έγκλημα; Κάποιος από τους νεόφερτους, που προέρχονται από έναν άλλο κόσμο; Ή μήπως κάτι βαθύτερο κρύβεται κάτω από την επιφάνεια;

Cable Girls

Γιατί να το δεις: Αν σε γοητεύουν τα έργα εποχής στη προτείνω. Τέσσερις γυναίκες πολύ μπροστά από την εποχή τους -μεταφερόμαστε στο 1920- ενώνουν τις δυνάμεις τους και κλείνουν το στόμα τους μπροστά σε ένα φόνο που γίνεται. Η συγκεκριμένη σειρά δεν με κέρδισε από το πρώτο επεισόδιο- για κάποιο λόγο της έδωσα χρόνο και δεν με απογοήτευσε.

Υπόθεση: Στη Μαδρίτη του ’20, τέσσερις γυναίκες στον Εθνικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών κάνουν την επανάστασή τους, αντιμέτωπες με ειδύλλια, φιλίες και τον σύγχρονο χώρο εργασίας.

High Seas

Γιατί να το δω: Η σειρά διαδραματίζεται μέσα σ΄ένα πλοίο και είναι εποχής. Όταν το πλοίο ξεκινάει ένας φόνος αναστατώνει τους επιβάτες και φυσικά τους ιδιοκτήτες. Δύο αδερφές προσπαθούν να βρουν τον δολοφόνο, ενώ παράλληλα βλέπουμε τους έρωτες και τα πάθη τους. Βλέπεται ευχάριστα και ολοκληρώνεται -δυστυχώς- στον τρίτο κύκλο. Η σειρά θα σου θυμίσει έντονα τις ιστορίες της Αγκάθα Κρίστι.

Υπόθεση: Η πλοκή μας μεταφέρει πίσω στην δεκαετία του 40 με δύο αδελφές να ξεκινούν μια κρουαζιέρα από την Ισπανία στην Βραζιλία. Κατά την διάρκεια αυτού του μεγάλου ταξιδιού θα έρθουν αντιμέτωπες με τρομερές αποκαλύψεις για την ίδια την οικογένεια τους με απαρχή τον ανεξήγητο θάνατο μιας γυναίκας που συνταξιδεύει μαζί τους. Ο αριθμός των νεκρών θα αρχίσει να αυξάνεται με έναν δολοφόνο να επιλέγει προσεκτικά κάθε φορά το επόμενο θύμα του.

Moroco

Γιατί να το δω: Η πρωταγωνίστρια του Grand Hotel παίζει και εδώ. Άλλη μια καλογυρισμένη σειρά εποχής που διαδραματίζεται στο πόλεμο του 1920. Οι ιστορίες κάποιες αρκετά προβλέψιμες, ωστόσο θέλεις να τις δεις και δεν σε κουράζουν.

Υπόθεση: Στην ισπανική πόλη Melilla του Μαρόκου, κατά τη διάρκεια του πολέμου της δεκαετίας του 1920, κάποιες εθελόντριες νοσηλεύτριες χωρίς εμπειρία προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή μέσα στις κακουχίες του πολέμου και των δυσκολιών στο νοσοκομείο.