Οι σειρές εποχής είναι οι αγαπημένες μου. Έτσι, λοιπόν, τα Χριστούγεννα που είδα για πρώτη φορά το Bridgerton στις επιλογές του Netflix τη σημείωσα για να τη δω με τη πρώτη ευκαιρία.

Λίγα 24ωρα αργότερα στα social media και σε διάφορα sites διάβαζα κριτικές για τη συγκεκριμένη σειρά, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως το “Gossip Girl του 1800¨. Πάνω σ΄αυτόν τον χαρακτηρισμό δεν έχω να σου γράψω πολλά, καθώς δεν έχω δει το Gossip Girl!

Το τηλεοπτικό σενάριο βασίζεται στην πασίγνωστη σειρά βιβλίων «Οικογένεια Μπρίτζερτον» της Julia Quinn (στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Elxis). Η συγγραφέας είναι από τις πιο αγαπημένες όσων διαβάζουν ρομαντικά μυθιστορήματα και όλα διαδραματίζονται τη βικτωριανή εποχή.

Υπόθεση

Ο Simon Basset (Regé-Jean Page) ετοιμάζεται να κάνει πρόταση γάμου στη Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), την αδερφή του καλύτερου του φίλου. Ωστόσο ο γάμος είναι απάτη. Το κύριο μέλημα του Basset είναι να σταματήσουν οι μανάδες της υψηλής κοινωνίας να του προξενεύουν τις κόρες τους και από την άλλη πλευρά το μόνο που επιθυμεί η Daphne είναι να γίνει περισσότερο αρεστή στο ανδρικό κοινό που μέχρι τώρα την αγνοούσε. Όταν όμως χορέψουν το πρώτο βαλς, τίποτα δεν θα εξελιχθεί όπως περίμεναν.

Η σειρά βλέπεται ευχάριστα με την ίντριγκα της εποχής να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Φυσικά, σ΄αυτό βοηθάει μια κουτσομπολίστικη εφημερίδα που κυκλοφορεί στην υψηλή κοινωνία, όπου και διαδραματίζονται όλα τα γεγονότα, και ανακατεύει όλα τα πρόσωπα της ιστορίας. Την εφημερίδα υπογράφει η Lady Whistledown, την οποία κανείς δεν γνωρίζει ποια πραγματικά είναι, ενώ η Julie Andrews χαρίζει τη φωνή της στην κουτσομπόλα Lady αναλαμβάνοντας από την αρχή την αφήγηση της ιστορίας.

Τα κοστούμια, το μακιγιάζ και τα χτενίσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά και δε χορταίνεις να τα βλέπεις και να τα θαυμάζεις. Όπως και τα εντυπωσιακά αρχοντικά, τα κάστρα και οι κήποι.

Η σειρά, προσωπικά, με τράβηξε, καθένα από τα 8 επεισόδιο ήταν μια ανάλαφρη απόδραση σε μια εντελώς διαφορετική εποχή. Εννοείται μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως ο Δούκας είναι ένας έγχρωμος με αφρικάνικες ρίζες κάτι που εκείνη την εποχή που διαδραματίζεται η σειρά δεν θα ήταν καθόλου αποδεκτό, αλλά ρίχνωντας μια ματιά στη πλοκή δεν έγραφε πουθενά πως η σειρά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Αν θέλεις για λίγες ώρες να κάνεις ταξίδι στο χρόνο, απολαμβάνοντας κοστούμια εποχής, χορούς μέσα σε αίθουσες και μια ρομαντική ιστορία ξεκίνησε τώρα το Bridgerton