Με τη θερμοκρασία να έχει ανέβει σημαντικά η παραλία έχει γίνει το αγαπημένο μας δροσερό καταφύγιο. Μαγιό καινούριο πήρες, την αγαπημένη σου πετσέτα, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό – όλα τσεκ.

Ναι, αλλά τι γίνεται με το περσινό σου αντηλιακό; Είσαι σίγουρος/η πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και φέτος χωρίς να κρύβει κινδύνους;

Πριν ξεκινήσεις για την παραλία κάνεένα μικρό τεστ. Πριν εφαρμόσεις  το αντηλιακό επάνω σου και εκτεθείς στον ήλιο ήσυχος/η ότι είσαι προστατευμένος/η ελέγξε την ημερομηνία λήξης του. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό το αντηλιακό να έχει απωλέσει την ικανότητά του να σας προστατεύει από τις δυνητικά βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Να σημειώσω πως τα αντηλιακά διαρκούν συνήθως από ένα έως τρία χρόνια, αλλά το καλύτερο είναι να μην το ριψοκινδυνεύσεις, αν δεν μπορείς να βρεις την σχετική ημερομηνία λήξης στο μπουκάλι.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει που έχεις αποθηκεύσει το αντηλιακό σου από το περασμένο καλοκαίρι. Αν, για παράδειγμα, έχει μείνει στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, τα δραστικά συστατικά του έχουν πιθανότατα αλλοιωθεί από τη ζέστη. Επίσης, κάθε φορά που είσαι στην παραλία μετά την εφαρμογή του αντηλιακού σου μην το αφήνεις εκτεθειμένο στον ήλιο, αλλά να το αποθηκεύεις είτε σε δροσερό μέρος είτε κάπου ώστε να μην το βλέπει ο ήλιος.

 

Πηγή: independent.ie