Στο κάστρο Oυίνδσορ βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η  βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φιλίππου, καθώς εκεί απομονώνονται εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊου, ενώ στο συγκεκριμένο κάστρο πραγματοποιήθηκε η δεξίωση γάμου του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

https://www.instagram.com/p/Bi9eG5iA5qJ/

 

Χάρη στην τεχνολογία μπορείς να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ μας και να εξερευνήσεις το εσωτερικό του Κάστρου Γουίνσδορ με ένα μονο κλικ.

Το ιστορικό Κάστρο Ουίνσδορ (Winsdor) μετρά 900 χρόνια, ενώ το αρχικό Κάστρο χτίστηκε τον 11ο αιώνα μετά την νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας υπό τον Γουλιέλμο Α’. Από την εποχή του Ερρίκου Α΄ χρησιμοποιείται από τους μονάρχες καθώς είναι το μεγαλύτερο παλάτι της Ευρώπης.

https://www.instagram.com/p/B36TIXSpUiX/

Το κάστρο περιλαμβάνει το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και αποτελεί τον πνευματικό τόπο του κάστρου.  Η Βασίλισσα Ελισάβετ συνηθίζει να περνάει εκεί τα Σαββατοκύριακα. Επιπλέον είναι το κάστρο που δίνει δεξιώσεις και υποδέχεται τους ξένους καλεσμένους της.  Αυτή την περίοδο το Κάστρο Ουίνσδορ παραμένει κλειστό για το κοινό μέχρι να ξεπεραστεί η πανδημία του κορονοϊού.

Εξερεύνησε το εσωτερικό Κάστρο Ουίνσδορ με ένα κλκ εδώ. 

Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς το Ηνωμένο Βασίλειο, στη μετά Κορονοϊού εποχή, προτείνω να αφιερώσεις χρόνο για να βρεθείς μέχρι εκεί γιατί εκτός από βασιλική κατοικία θεωρείται από τα σημαντικότερα τουριστικά μέρη και είναι μια ωραία πρόταση για εκδρομή εκτός Λονδίνου (απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα).

Πριν πας μέχρι εκεί να επισκεφτείς την επίσημη ιστοσελίδα του να δεις τα τμήματα που είναι επισκέψιμα τις ημερομηνίες που θέλεις καθώς το Κάστρο Ουίνσδορ χρησιμοποιείται από τη βασιλική οικογένεια.

 

photo cover: Instagram (winsdor.castle)