Όσες εικόνες και αν έχεις δει όταν φτάσεις και περπατήσεις στους δρόμους του Λονδίνου θα εντυπωσιαστείς. Γιατί η βρετανική πρωτεύουσα δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη. Και το μόνο σίγουρο είναι πως θα επιστρέψεις ξανά (και ξανά) για να ανακαλύψεις όλε τις ομορφιές της.

Σίγουρα θέλεις να δεις τα κυριότερα αξιοθέατα και τα μαγαζιά που θα απολαύσεις το τσάι σου και το eng;ish breakfast, αλλά προτείνω -αναλόγως και τις διαθέσιμες ημέρες σου- να μην ξοδέψεις πολύ χρόνο μόνο στα must see μουσεία κτλ. Γιατί η καρδιά του πραγματικού Λονδίνου χτυπάει μέσα στις γειτονιές και όχι εκεί που πάνε οι τουρίστες.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα

Tower Bridge

Από τις διασημότερες γέφυρες της Ευρώπης. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1894 και η θέα που προσφέρει θα τη θυμάσαι για πάντα. Η εντυπωσιακή γέφυρα είναι κινούμενη επιτρέποντας τα μεγάλα πλοία να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι τη γέφυρα του Λονδίνου. Φυσικά, αν την πετύχεις να ανοίγει εννοείται πως κάθεσαι να δεις αυτό το εντυπωσιακό θέαμα. Επιπλέον, μπορείς να επισκεφτείς το εσωτερικό των δύο πύργων που κρύβουν τον μηχανισμό ανέλκυσης της γέφυρας και να περπατήσεις στην πεζογέφυρα που ενώνει τους πύργους.

Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ 

Εδώ βρίσκεται η έδρα της Βρετανικής μοναρχίας. Τα ανάκτορα διαθέτουν 600 δωμάτια, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει κρατήσει 19 δικά της δωμάτια. Έτσι, οι τουρίστες μπορούν να επισκεφτούν μεγάλο μέρος των ανακτόρων που άνοιξαν για πρώτη φορά τις πύλες τους μόλις το 1993. Η αλλαγή φρουράς κρατάει 45 λεπτά, είναι εντυπωσιακή και αξίζει να τη δεις εσύ που επισκέπτεσαι το μέρος για πρώτη φορά.

Βρετανικό Μουσείο

Είναι το διασημότερο αξιοθέατο της Μεγάλης Βρετανίας και το αρχαιότερο εθνικό μουσείο του πλανήτη καθώς ιδρύθηκε το 1753. Διαθέτει περισσότερα από 8 εκατομμύρια εκθέματα από όλη την παγκόσμια κληρονομία και εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού και είναι αναμφισβήτητα ανάμεσα στα σημαντικότερα μουσεία του πλανήτη. Ανάμεσα στα εκθέματα του βρετανικού μουσείου βρίσκονται και τα πολυσυζητημένα μάρμαρα του Παρθενώνα τα οποία αφαίρεσε ο Λόρδος Έλγιν κατά την τουρκοκρατία. Το μουσείο χωρίζεται σε τμήματα και η είσοδος είναι δωρεάν.

Madame Tussauds

Το γνωστό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων δημιουργήθηκε από την Γαλλίδα Marie Tussaud, η οποία έμαθε την τέχνη από το διάσημο φυσικό Philippe Curtius, όπου δούλευε ως οικονόμος η μητέρα της. Το 1835 η Marie εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και άνοιξε το πρώτο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων. Και αφού θα πας μέχρι εκεί αξίζει να βγάλεις μια φωτογραφία με τους Beatles. Για να μην ταλαιπωρηθείς περιμένοντας στην ουρά αλλά και να πληρώσεις πιο οικονομικά κλείσε ηλεκτρονικά το εισιτήριο σου.

Hyde Park

Μακριά από τους πολύβουους δρόμους και τις πλατείες που είναι γεμάτες κόσμο υπάρχει ένας πράσινος παράδεισος: το HydePark. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και πραγματικά είναι μια όαση τόσο για τους Λονδρέζους, όσο και για τους τουρίστες. Κάνε ένα break και φωτογράφησε αυτό το φανταστικό τοπίο.
Τηγανιτό Ψάρι
Το φαγητό των Βρετανών είναι το τηγανητό ψάρι συνοδεία με τσιπς πατάτας. Αν δεν έχεις budget να απολαύσεις το φαγητό σου σε κάποιο από τα βραβευμένα εστιατόρια του Λονδίνου θα βρεις το εθνικό τους φαγητό σε διάφορα σημεία και εννοείται πως θα το δοκιμάσεις.
Camden Market
Εδώ θα βρεις μια σειρά από 6 γειτονικές αγορές όπου έχει vintage ρούχα, διακοσμητικά μέχρι street food και εστιατόρια με ινδικές, ιταλικές και πολλές άλλες γεύσεις.