Η Disney επιστρέφει στον θρύλο της Mulan -από τις 10 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους-  μετά την αριστουργηματική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1998, αυτή τη φορά με μία συναρπαστική, καταιγιστική και συγκινητική live-action ταινία για την εμβληματική πολεμίστρια, που είναι εμπνευσμένη από ένα αρχαίο κινέζικο ποίημα.

Με φόντο απίθανα τοπία και θεαματικά σκηνικά, η ταινία τιμά την παράδοση της Κίνας και επιστρατεύει ένα καστ από καταξιωμένους και νέους Κινέζους ηθοποιούς με πρωταγωνίστρια τη Yifei Liu (The Forbidden Kingdom, Once Upon a Time) και τους Donnie Yen (Rogue One: A Star Wars Story), Tzi Ma (The Farewell), Jason Scott
Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny), Gong Li (Memoirs of a Geisha, Raise the Red Lantern) και Jet Li (Lethal Weapon 4). Την ταινία σκηνοθετεί η βραβευμένη Νεοζηλανδή Niki Caro (Whale Rider).

Σύνοψη
Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας εκδίδει διάταγμα να επιστρατεύεται ένας άντρας ανά οικογένεια στις υπηρεσίες του Αυτοκρατορικού Στρατού προς υπεράσπιση της χώρας από εισβολείς, η Hua Mulan, η μεγαλύτερη κόρη ενός σπουδαίου στρατιώτη, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιεσμένη σε άντρα, η Hua Jun, δοκιμάζεται με κάθε τρόπο και καλείται να βρει τη δύναμη μέσα της για να φτάσει στο αποκορύφωμα των δυνατοτήτων της. Είναι μια επική διαδρομή που τη μεταμορφώνει σε διάσημη πολεμίστρια, άξια του σεβασμού και της ευγνωμοσύνης ενός ολόκληρου έθνους και ενός περήφανου πατέρα.

 

Ένα ηρωικό ταξίδι

Εμπνευσμένη από ένα αρχαίο κινέζικο ποίημα, η ταινία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μία απίστευτη ιστορία που τιμά τον πλούτο της κινέζικης κουλτούρας και τη δύναμη της γυναικείας φύσης. Μία ιστορία που είναι παραδοσιακή, αλλά και παγκόσμια, αντανακλώντας το βάθος της κινέζικης κουλτούρας. Ένας συνδυασμός από συναίσθημα και θέαμα με καθηλωτικά σκηνικά, το Mulan έχει παγκόσμια επίδραση χάρη στα διαχρονικά θέματα της τιμής, της οικογένειας και του καθήκοντος.

 

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwJXfqzZzgkWgnmMtBwTWccRmJM?projector=1

Η Disney παρουσίασε την ιστορία της Mulan για πρώτη φορά το 1998 μέσα από μία άκρως επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων. H νέα της μεταφορά σε live action ήταν μια αληθινή πρόκληση για τους σεναριογράφους. «Η μεγαλύτερη μας πρόκληση στο σενάριο ήταν να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο, τιμώντας τις ιστορίες της Mulan που προηγήθηκαν. Ήταν βέβαια μεγάλη έμπνευση» λένε οι σεναριογράφοι Rick Jaffa και Amanda Silver. “Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί στον πυρήνα της βρίσκεται ένας ύμνος για την αυθεντικότητα που τιμά την ιδέα του να είσαι πιστός στον εαυτό σου».

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η βραβευμένη Νεοζηλανδή Niki Caro. «Η ίδια η ιστορία της Mulan μου τράβηξε το ενδιαφέρον» λέει η σκηνοθέτιδα. «Το ταξίδι της από μια απλή χωριατοπούλα σε διάσημη πολεμίστρια και ηρωίδα είναι μια ιστορία που με αφορά σήμερα, παρόλο που γράφτηκε πολύ παλιά». «Το όραμα μου ήταν να πω μία επική και συναισθηματική ιστορία με ρεαλιστικό τρόπο» συνεχίζει η σκηνοθέτιδα.