Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου (και τα παιδιά σου θα σε ευγνωμονούν που το έκανες) από τις εκδόσεις Διόπτρα ήρθε στα χέρια μου αρχές του χρόνου. Μόνο από τον τίτλο δεν μπορούσα να του αντισταθώ.

Ξεκίνησα από το γραφείο να το ξεφυλλίζω, το βράδυ στο σπίτι ανυπομονούσα να βάλω τον μικρό για ύπνο για να το διαβάσω. Και το κρατάω ως φυλακτό. Κρατώντας σημειώσεις έχω επιστρέψει ξανά κι ξανά. Γιατί ο σκοπός του βιβλίου είναι να μάθει στoυς γονείς να μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά και να μην τα θαλασσώσουν με την ανατροφή του.

Εγώ θα κρατήσω κάτι πολύ σημαντικό που επισημαίνει η συγγραφέας: Πριν μαλώσουμε το παιδί μας ή του κάνουμε παρατήρηση για κάτι που έκανε καλό είναι να μπούμε στη θέση του και να σκεφτούμε πώς νιώθαμε στην ηλικία του όταν μας το έκαναν οι δικοί μας γονείς.

https://www.instagram.com/p/B7_PxfEFNz5/

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σε αυτό το καθηλωτικό, έξυπνο και με χιούμορ βιβλίο, η αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια Philippa Perry εξηγεί πώς χτίζονται ισχυροί δεσμοί αγάπης με τα παιδιά μας και πώς αυτοί οι δεσμοί προάγουν την πνευματική και ψυχική υγεία τους τόσο στην παιδική όσο και στη μετέπειτα ζωή τους.
Αντί να καταστρώσει το «τέλειο» πλάνο ανατροφής, μας προσφέρει μια πλήρη εικόνα των στοιχείων που οδηγούν στη βέλτιστη σχέση γονέα-παιδιού. Με αυτό το φρέσκο και χωρίς επικριτική διάθεση βιβλίο μάς βοηθάει:
• Να καταλάβουμε πώς ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει και το ψυχολογικό μας υπόβαθρο επηρεάζουν την ανατροφή των παιδιών μας
• Να αποδεχτούμε τα λάθη μας και να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά
• Να σπάσουμε τα αρνητικά, επαναλαμβανόμενα μοτίβα ανατροφής
• Να διαχειριστούμε τόσο τα δικά μας συναισθήματα όσο και του παιδιού μας
• Να αντιληφθούμε τι μηνύματα περνούν οι διαφορετικές συμπεριφορές.
Mε εύστοχες και σοφές συμβουλές, είναι το βιβλίο που κάθε γονιός θα θέλει να διαβάσει και κάθε παιδί θα εύχεται να είχαν διαβάσει οι γονείς του!

Για να κερδίσετε 3 αντίτυπα για “Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου” κάντε LIKE ΑΝ θέλετε στη σελίδα του Solife και Εκδόσεις Διόπτρα- Dioptra Publications,  TAG ΑΝ θέλετε ένα φίλο σας (κι αυτός πρέπει να κάνει Like στiς σελίδες) και ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ το άρθρο.

H κλήρωση θα γίνει το Μ. Σάββατο 18 Απριλίου