Το βιβλίο “Πώς οι Δανοί εκπαιδεύουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στο σχολείο και στην εκπαίδευση”, της Jessica Joelle Alexander  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Όσα έχω μάθει από το συγκεκριμένο βιβλίο μπορείς να το δεις εδώ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα βιβλίο για έναν διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών μέσα από παραδείγματα, παραλληλισμούς και συμβουλές, ο οποίος βασίζεται στις παρακάτω έννοιες:

– Εμπιστοσύνη: Η διδασκαλία με εμπιστοσύνη βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, ενθαρρύνοντας το ελεύθερο παιχνίδι και βοηθώντας τα παιδιά να καταλάβουν γιατί η μελέτη είναι σημαντική.

– Ενσυναίσθηση: Η συγγραφέας εξηγεί πώς μπορούμε να μάθουμε να κατανοούμε τους άλλους και γιατί είναι σημαντική η εκμάθηση της ενσυναίσθησης από μικρή ηλικία.

– Αυθεντικότητα: Είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τα παιδιά για όλα τα θέματα, ακόμα και για ζητήματα που θεωρούνται ταμπού, όπως το σεξ και ο θάνατος.

– Θάρρος: Πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά να έχουν θάρρος και να κάνουν λάθη, ώστε να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και τη δημιουργικότητά τους.

– Χούγκα: Η διδασκαλία του χούγκα, το να περνάς δηλαδή χρόνο με τους αγαπημένους σου σε ένα όμορφο, ήρεμο και φιλόξενο περιβάλλον, και του faelleskaab, της συντροφικότητας, αποτελούν βασικά στοιχεία της μεθόδου της συγγραφέως.

Με την καλλιέργεια αυτών των απλών αλλά και τόσο σημαντικών εννοιών, οι Δανοί εκπαιδεύουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στο σχολείο και στην οικογένεια.

Γιατί όχι κι εμείς;

Για να μπείτε στην κλήρωση ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

LIKE τo post

γράψτε το όνομα σας

να κάνετε AN επιθυμείτε TAG έναν ή περισσότερους φίλους σας και ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ του άρθρου

να κάνετε ΑΝ επιθυμείτε LIKE στη σελίδα των εκδόσεων Διόπτρα στο Facebook και του SoLife

Η κλήρωση θα γίνει την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021